Kinderen krijgen eigen kinderfestival in Nijmegen

Foto: Eventpixels.nl

Het festivalaanbod in Nijmegen breidt uit met een kinderfestival. Initiatiefnemer KION speelt daarmee in op de behoefte aan een evenement voor gezinnen met jonge kinderen. Bij het KION Kinderfestival kunnen kinderen nieuwe dingen ontdekken die zij leuk vinden. Er zijn diverse voorstellingen en activiteiten, er zijn foodtrucks en er is een festivalmarkt. Het KION Kinderfestival vindt plaats op zondag 15 september van 10.00 tot 19.00 uur in Openluchttheater De Goffert.

Tweede editie

In 2018 organiseerde KION voor het eerst een kinderfestival. Daar kwamen ruim 9.100 bezoekers op af. “We bestonden 25 jaar en dit was ons cadeau aan de inwoners van Nijmegen en omstreken. Dat er zoveel belangstelling voor zou zijn hadden we niet durven dromen. Daar wilden we wat mee. Zo is het idee ontstaan om van het kinderfestival eenjaarlijks terugkerend evenement te maken.” aldus KION-bestuurder Eddy Brunekreeft. De tweede editie heeft grotendeels dezelfde opzet als het festival vorig jaar.

Festivalinformatie

Het KION Kinderfestival vindt plaats op zondag 15 september van 10.00 tot 19.00 uur in Openluchttheater De Goffert. Het wordt een gezellig festival voor gezinnen met kinderen tot dertien jaar. De entree en shows op het hoofdpodium zijn gratis. Voor deelname aan activiteiten hebben kinderen een speelkaart nodig. Deze worden verkocht aan de kassa op het festivalterrein. Ga voor meer informatie naar www.kion.nl/kinderfestival.

Over KION

KION is een kinderopvangorganisatie in de regio Nijmegen. Door het ruime aanbod van peutergroepen, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en gastouderopvang biedt KION altijd passende kinderopvang in de buurt. De organisatie wil bijdragen aan het geluk van kinderen en jonge gezinnen, zo ook met dit kinderfestival. Om dat te bereiken werkt KION doorlopend aan haar pedagogische kwaliteit en ontwikkelt ze nieuwe diensten om ouders te ontzorgen.

Cookieinstellingen