Demonstratie van Virtual Reality voor 50-plussers

Foto: CC0

Ben je ouder dan 50 jaar en wil je op reis in je eigen bieb? Kom dan op maandag 9 september naar de gratis DigiDemo 50+ in Bibliotheek Beuningen en zet een Virtual Reality-bril op. Je waant je ineens in een heel andere wereld.

Virtual Reality (VR) is een computertechniek waarbij het lijkt alsof je heel ergens anders bent. Met een VR-bril kun je bijvoorbeeld rondkijken in een rustgevend koraalrif, lopen door het drukke centrum van wereldstad Dubai of een spectaculair ritje maken in een achtbaan. Het is nét echt.

Praat mee

Tijdens de demonstratie ga je ook met elkaar in gesprek over de toekomst van Virtual Reality. Het leger past deze techniek bijvoorbeeld toe in het nabootsen van gevechtssituaties. Maar ook makelaars maken gebruik van Virtual Reality voor digitale rondleidingen door koopwoningen. Zo zijn er nog veel meer toepassingen in o.a. het onderwijs, de media en de gezondheidszorg.

Aanmelden

Wil je hier meer over weten? Bezoek dan op maandag 9 september van 10.30 tot 12.00 uur de DigiDemo 50+ over Virtual Reality. De demonstratie vindt plaats in zaal 5 (De Schakel) in dorpshuis De Lèghe Polder, waar ook Bibliotheek Beuningen is gevestigd. Meld je van tevoren wel even aan in de bibliotheek. Deelname is gratis.

Ontdek nog meer digitale technieken

DigiDemo 50+ is een nieuwe activiteit van de Bibliotheek Gelderland Zuid om 50-plussers kennis te laten maken met digitale technieken. De gratis demonstraties vinden plaats in verschillende vestigingen. Ontdek ook eens de mogelijkheden van een robot, greenscreen of 3D-printer. Op www.obgz.nl/digidemo vind je een overzicht van alle bijeenkomsten.

Cookieinstellingen