Bart Kuijer uit Beuningen verkiesbaar voor Tweede Kamer

Foto:

Beuningenaar Bart Kuijer staat op nummer 30 van de Partij voor de Dieren-lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hij wil zich inzetten voor een klimaatneutraal Nederland met meer ruimte voor dier en natuur, met beter openbaar vervoer en zonder intensieve veehouderij. Kuijer: “We ervaren nu hoe ingrijpend de gevolgen kunnen zijn van een virus dat van dier op mens overspringt. Minstens zo belangrijk als het bestrijden van de huidige pandemie, is het voorkomen van een nieuwe. Maar met zoveel landbouwdieren leven we in Nederland op een tikkende tijdbom.”

Systeemverandering

Kuijer is fractievolger van de Partij voor de Dieren in Gelderland, waar hij zich ook hard maakt voor systeemverandering: “Andere partijen lijken vaak niet de samenhang tussen verschillende beleidsonderwerpen te zien, terwijl bijvoorbeeld een krimp van het aantal landbouwdieren een oplossing is voor problemen rond klimaatverandering, dierenleed, het stikstofoverschot, woningnood en het gevaar van nieuwe pandemieën.”

De Partij voor de Dieren heeft nu vier zetels in de Tweede Kamer. Sinds de partij in 2006 in de Tweede Kamer is vertegenwoordigd, is het aantal zetels in provincies, gemeenten, waterschappen en andere overheden bij elke verkiezing verder gestegen. Een flinke zetelwinst ligt dan ook in de lijn der verwachting. Kuijer: “Negen zetels is zeker mogelijk, want steeds meer mensen ontdekken de Partij voor de Dieren als partij met structurele oplossingen. Wij stellen niet de belangen van een enkele groep mensen voorop, maar de belangen van de planeet inclusief alle bewoners, ook toekomstige generaties.”

Cookieinstellingen