25 nieuwe coronabesmettingen in Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

Foto: publiek domein

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zijn in het afgelopen etmaal 25 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdagmiddag.

In de gemeente Beuningen werden 3 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Maasdriel (5), Nijmegen (4), West Betuwe (3), Zaltbommel (2), Berg en Dal, Culemborg, Buren, Tiel en West Maas en Waal (1).

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Landelijk werden 657 nieuwe besmettingen geregistreerd bij het RIVM. Dat zijn er 117 minder dan dinsdag. Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests, er werden 597 tests per dag geregistreerd in de afgelopen week. Er werden geen overleden covid-patiënten gemeld bij het RIVM.

Opnieuw werden in de afgelopen 24 uur geen coronapatiënten opgenomen op een IC in Nederland. In de ziekenhuizen liggen nu 269 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 128 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op woensdag en donderdag is het aantal positieve tests vrijwel altijd hoger dan in de rest van de week. Dat komt omdat mensen zich in het weekend minder laten testen en er in de loop van de week vervolgens een ‘inhaaleffect’ ontstaat.

Cookieinstellingen