Vernieuwde Hondenheuvel zoekt enthousiaste vrijwilligers

Foto: Jeroen Hilhorst

Speeltuin “Hondenheuvel” op het terrein van Zorggroep Maas&Waal, zoekt naarstig vrijwilligers. Speeltuin? Jazeker: speeltuin! Het afgelopen half jaar is er met man en macht gewerkt aan een forse upgrade van dit uitlaatveld op het terrein van Zorggroep Maas&Waal, in Ewijk. Er zijn diverse speelobjecten verschenen waaronder, schaduwbomen, tuinhuis, zandbak, waterbak en stropaviljoens. De honden verblijven er nu vrijwel de gehele dag. Waarop een afwisselend programma met spelen, ravotten, rust en eetmomenten.

Een feest voor honden, hun baasjes en dus ook voor vrijwilligers als begeleiders van de dagelijkse roedels. Vind je het lekker om buiten te zijn, met honden om te gaan, heb je wat uurtjes per week tijd en heb je affiniteit met ouderen van de zorggroep? Meld je dan aan als vrijwilliger, voor 2 of 4 uur op een ochtend of middag. Of als je zin hebt vaker. Kei leuk werk in teamverband in een ware speeltuin voor honden.

Kom vrijblijvend een kijken of kennismaken bij Hondenheuvel en kies op onze site zelf een dag en tijd. Wie weet ben je binnenkort begeleider en toezichthouder van een leuke roedel honden.

Extra gevraagd: Terreinbeheerder/toezichthouder. Eveneens voor enkele uurtjes per week omdat er altijd wat technisch werk te doen is, op klein onderhoud aan het terrein en opstal.

Naast toezicht en begeleiden van de honden, gaan we regelmatig met ’n hond langs of zelfs in de woningen waar we de ouderen met dementie, een lach op het gezicht brengen. De meeste bewoners van de zorggroep hebben vroeger zelf een hond gehad en beleven daar erg veel plezier aan. Los hiervan zal je zien dat regelmatig de bewoners langs de hondenspeeltuin wandelen en volop genieten.

Ervaring met honden is geen vereiste maar wel mooi meegenomen. Samen met teamleden leer je al snel de kneepjes van het hondenvak.

Cookieinstellingen