D66 Beuningen: onderhoud groenvoorziening moet beter

Foto: D66 Beuningen

Afgelopen raadsvergadering wees D66 Beuningen het college op de slechte staat van het groenonderhoud in onze gemeente. Vooral in de woonwijken en buitengebieden is dit onderhoud van een bedenkelijk niveau.

Raadslid Alwin Steeg: “met regelmaat staat het onkruid tot je enkels en het is geen uitzondering als het tot je knieën staat. Op sommige plekken staat het tot je middel. Dit is de kwaliteit van het groenonderhoud in onze gemeente op dit moment. Uiteraard deels veroorzaakt door de combinatie van warmte en regen maar voor een woongemeente dat Beuningen is draagt dit niet bij aan het woongenot en leefbaarheid. Op sommige plekken zoals kruispunten levert dit gevaarlijke situaties op.”

Voor dorpscentra en belangrijke wegen is het groenonderhoud voorzien van niveau A. Voor woonwijken en buitengebieden is dit niveau C. Voorheen was dit niveau B. In juni 2020 verscheen er een artikel in de Gelderlander dat de gemeente Beuningen over 2020 een bedrag van 2,1 miljoen heeft overgehouden deels doordat er zuiniger is gewerkt in de groenvoorziening. Een deel van dit bedrag is nog niet bestemd. Daarom verzocht D66 het college om direct middelen in te zetten zodat er opgeschaald kan worden op plekken waar het huidige niveau niet wordt behaald. Ook vroeg D66 Beuningen een opgaaf van kosten en kwaliteitsniveau inzake groenonderhoud tussen B en C. Dit ter voorbereiding van de begrotingsraad in september.

In reactie op het betoog van Steeg zegde de wethouder toe de informatie voor de begrotingsraad in september aan te leveren. De wethouder bevestigde dat er op dit moment niet wordt voldaan aan het onderhoudsniveau, dat de tekortkomingen zijn doorgegeven aan de aannemer en dat dit zo snel mogelijk wordt hersteld.

Cookieinstellingen