Leerzame en inspirerende activiteiten in Bibliotheek Beuningen

Foto: CC0

Lijkt het je leuk om lezingen van lokale experts bij te wonen? Nog beter te leren schrijven tijdens het Schrijfcafé? Of samen met je kinderen op een speelse manier met taal bezig te zijn? Vanaf september biedt Bibliotheek Beuningen weer ruimte aan leerzame en inspirerende activiteiten.

Het programma van de Bibliotheek Gelderland Zuid zit dit seizoen weer boordevol lezingen, workshops, cursussen en kindercolleges. De bieb wil hiermee de blik van haar bezoekers verruimen, persoonlijke groei stimuleren en toegang geven tot een schat aan kennis. Als openbare huiskamer is de bibliotheek dé plek om andere mensen te ontmoeten, je te verwonderen en te laten inspireren. Ook in Bibliotheek Beuningen is weer van alles te doen dit seizoen.

Schrijfcafé

Heb je ook een boek, kort verhaal of gedicht in je hoofd of half af op de plank liggen, maar weet je niet hoe je verder moet? Tijdens het Schrijfcafé in Bibliotheek Beuningen ontmoet je andere beginnende schrijvers. Je helpt elkaar op weg en daagt elkaar uit. Samen bedenken jullie opdrachten en werken die uit. Het gratis Schrijfcafé vindt elke eerst woensdag van de maand plaats van 20.00 tot 21.00 uur. Op woensdagavond 8 september is de eerste bijeenkomst.

Geschiedenis van het boerenbedrijf

Tijdens de ‘Universiteit van Beuningen’ geven lokale experts lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Historicus Wim Ebben en socioloog/econoom René van Hoften vertellen op donderdagavond 9 september over de geschiedenis van het boerenbedrijf rondom Nijmegen. Aan de hand van uniek fotomateriaal maken Wim en René een historische reis langs verschillende boerderijen. Een kaartje voor leden en studenten kost € 4,-, overige bezoekers betalen € 5,-.

Kindercafé

In het Kindercafé in Bibliotheek Beuningen draait alles om taal. Elke woensdag tussen 15.00 en 16.00 uur zijn kinderen tussen de 6 en 10 jaar welkom om taalspelletjes te doen en te praten over van alles en nog wat. Taal is niet saai, taal is leuk! Mooi meegenomen: kinderen leren ook nog eens beter Nederlands lezen en praten. Ouders zijn ook welkom en deelname is gratis.

Kijk voor meer informatie, kaartverkoop en het hele programma van de Bibliotheek Gelderland Zuid op www.obgz.nl/agenda. Of haal het kleurrijke BIEBblad (jeugd) en de inspiratiebrochure BiebZINnig (volwassenen) in de bibliotheek.

Cookieinstellingen