Digitaal speelplezier met een Digi Toolkit van de bieb

Foto: Marcel Krijgsman

Thuis experimenteren met het programmeren van een robot of het maken van een animatiefilmpje? Dat kan met een Digi Toolkit van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Sinds kort ook te leen in Bibliotheek Beuningen. Kinderen hoeven zich in de kerstvakantie nooit meer te vervelen.

Kinderen groeien op in een wereld vol digitale mogelijkheden. Om ze kennis te laten maken met verschillende digitale technieken, heeft de Bibliotheek Gelderland Zuid Digi Toolkits in de collectie. Digi Toolkits zijn dozen met allerlei digitaal spelmateriaal, waarmee kinderen leren programmeren, filmen, ontwerpen en coderen. 

Bibliotheekleden kunnen per bibliotheekabonnement twee weken lang gratis een Digi Toolkit lenen. Bij Bibliotheek Beuningen zijn de Digi Toolkits ‘MakeyMakey’ (6+), ‘Animation Studio’ (4+) en ‘Blue-Bot’ (3+) te leen. Leden kunnen deze materialen lenen en terugbrengen tijdens de uren dat er een medewerker van de bibliotheek aanwezig is. Dat is maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. De bibliotheek is tijdens de huidige lockdown gewoon open. 

Meer weten? Kijk op obgz.nl/digitoolkit. Hier vind je ook handige instructiefilmpjes van het spelmateriaal.

Cookieinstellingen