Soroptimisten planten boom op internationale vrouwendag 8 maart 2022

Foto: BN&M

Op dinsdag 8 maart, internationale vrouwendag, heeft de locoburgemeester en wethouder duurzaamheid en groen van de gemeente Beuningen, de heer Piet de Klein, een boom geplant op een mooie plek aan de Van Heemstraweg ter hoogte van ‘de Zaak’.

Deze handeling vormt de start van de campagne Trees4Life, een project van de Soroptimistclub Batenburg ‘Maas en Waal’. De Soroptimistclub Batenburg ‘Maas en Waal’ is onderdeel van Soroptimist International. Wereldwijd zetten deze vrouwen zich in om de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren.

Club Batenburg ‘Maas en Waal’ bestaat momenteel uit 25 vrouwen uit de regio. De club organiseert jaarlijks onder andere de Emilia Kroegenbridge in Wijchen en een filmavond in theater de Molen in Beuningen. Het doel van het project Trees4Life is enerzijds meer bomen te planten in Nederland en daarnaast geld in te zamelen. Geld bedoeld voor het planten van bomen in Mali en voor training van de vrouwen in Mali in het beheer en onderhoud, het oogsten en verkopen van de producten van de bomen. Dit leidt voor hen tot grotere economische zelfstandigheid.

Voor meer informatie over de actie Trees4Life kunt u contact opnemen met de secretaris van de Soroptimistclub Batenburg ‘Maas en Waal’, bereikbaar via [email protected].

Cookieinstellingen