Bacteriële overschrijding bij Vakantiepark De Groene Heuvels

Foto: google streetview

Ewijk, 8 juli 2023 – De provincie Gelderland heeft een waarschuwing afgegeven naar aanleiding van een recent bacteriologisch onderzoek bij de zwemzone van Recreatieplas Vakantiepark De Groene Heuvels in Ewijk. Uit de resultaten van de monstername, uitgevoerd door Waterschap Rivierenland, is gebleken dat er een bacteriologische overschrijding is vastgesteld. Dit brengt een verhoogd risico op gezondheidsklachten met zich mee voor zwemmers.

Om de bevolking op de hoogte te houden van de actuele zwemwaterkwaliteit, heeft de provincie Gelderland aangeraden om de website www.zwemwater.nl te raadplegen. Daar kunnen bezoekers informatie vinden over de huidige situatie bij Recreatieplas Vakantiepark De Groene Heuvels en andere zwemlocaties in de regio.

Voor klachten of vragen met betrekking tot het zwemwater is het Provincieloket beschikbaar. Tijdens werkdagen kunnen mensen tussen 8.30 en 16.30 uur telefonisch contact opnemen via het nummer (026) 359 99 99. Daarnaast is het mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected].

Cookieinstellingen