BN&M, SP en D66: compensatie-gelden zandwinning voor Winssen

Foto: CC0

De partijen Beuningen Nu & Morgen, SP en D66 zijn van mening dat de maatschappelijke compensatie-gelden vanwege de zandwinning voor Winssen zijn. 

De zandwinner Nederzand van Geertjes Golf heeft in 2010 aan de gemeente Beuningen toegezegd jaarlijks 75.000 euro te storten in de gemeentekas om in te zetten als compensatie voor de overlast door de zandwinning. 

De grote zandwinlocatie kwam bij de kleine kern Winssen. Zowel de inwoners zelf als politieke partijen en college zijn zo goed mogelijk opgekomen voor de belangen van deze inwoners.

Tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen is door politieke partijen dan ook gesproken over de compensatiegelden voor Winssen.

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 11 juli zal vastgelegd worden hoe het college de aanvragen voor een bijdrage zal gaan beoordelen. De gelden moeten aangewend worden voor doelen met een niet-commercieel, sociaal, maatschappelijk en/of cultureel karakter. Het moet gaan om iets extra’s. 

Tijdens deze raadsvergadering zullen Beuningen Nu & Morgen, SP en D66 er voor pleiten om nu vast te leggen dat deze gelden voor Winssen zijn. 

Cookieinstellingen