Ontdek de leukste sportieve activiteiten in de omgeving van Beuningen

Foto: pexels

Dit is een gesponsorde tekst.

In Beuningen hebben we het geluk dat we in een prachtige omgeving wonen waar ontzettend veel te doen is. Zeker wanneer het kwik flink oploopt in de zomer en de lente zijn er meer dan genoeg natuurgebieden waar we goed kunnen vertoeven. Maar onze mooie regio biedt ook meer dan genoeg mogelijkheden om eens even lekker buiten te sporten.

Mensen vanuit heel Nederland reizen af naar Gelderland om te sporten en te genieten in onze mooie natuur, zoals op de Veluwe of in de Betuwe. En met goede reden ook, want de regio biedt voor elke soort sporter meerdere geweldige opties voor buitensport. Welke dat precies zijn, zullen we je in deze tekst verder vertellen.

Ga op avontuur met de mountainbike

Onze regio kent meerdere spannende en uitdagende mountainbikeparcours voor elk niveau. De parcours zijn niet alleen erg uitdagend, maar bieden ook een geweldige mogelijkheid om meer van de omgeving te zien terwijl je je lekker in het zweet aan het werken bent.

Als mountainbiken net iets te avontuurlijk voor je is, zijn er natuurlijk ook veel fietsroutes waar je gebruik van kan maken. Een van de leukste paden om te fietsen is de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek die, zoals de naam al doet vermoeden, op en neer gaat, voor een heerlijk dagje fietsen. Je kunt daarnaast ook via de Rijn Duitsland in fietsen en daar genieten van het landschap dat steeds heuvelachtiger wordt.

Zoek de tennis- of padelbaan op

Een andere sport die ook de laatste jaren een snelle opmars heeft gemaakt, is de sport padel. Ook in de buurt van Beuningen kan je deze razend populaire sport uitoefenen, bijvoorbeeld op de padelbaan in Nijmegen. De sport is een mix tussen tennis en squash, waarbij er door (meestal) vier spelers wordt gespeeld op een klein en omsloten veld.

Hoewel het veld een stuk kleiner is dan bij tennis, is het een erg intensieve sport waarbij je flink moet lopen. Desondanks is de sport populair onder alle leeftijdscategorieën en kan je het zelf zo moeilijk en intensief maken als je zelf wilt.

Natuurlijk kan je ook genieten van een potje tennis. In de buurt van Beuningen zijn meerdere tennisverenigingen waar je naartoe kan gaan om lekker een balletje te slaan. Zeker wanneer de lente net aanbreekt, zijn deze sporten erg fijn om uit te oefenen.

Kom helemaal tot rust met een wandeling door de bossen

Wandelen wordt vaak vergeten als het gaat om sportieve activiteiten, terwijl het juist onwijs goed is voor je lichaam en geest. Sterker nog, het is bewezen dat mensen die veel wandelen in het groen vaak gelukkiger zijn en minder stress hebben.

Gelukkig zijn de bossen van de Hoge Veluwe niet ver weg. Ook de Herperduin en Mookerheide zijn mooie natuurgebieden niet ver van Beuningen. En voor de echte wandelfreaks is er elke zomer de Vierdaagse van Nijmegen.

Zoals je kunt zien zijn er meer dan genoeg sporten en sportieve activiteiten die je kunt uitoefenen in onze regio. Of het nou je doel is om te genieten van de mooie natuur of om je gewicht onder controle te houden, al deze sporten kunnen je helpen om deze doelen op een goede manier te bereiken.

Bovendien is het een stuk fijner om dit in de frisse buitenlucht te doen in de zon, dan in een warm gebouw. Dus ga er op uit en geniet op een sportieve manier van onze mooie Gelderse natuur of maak een uitstapje naar Duitsland, dat niet ver hiervandaan is.

Cookieinstellingen