Winssense Kermiskoers 2023: Succesvolle Vijfde Editie van Sport en Vertier

Foto: Arno Hartgers

WINSSEN – Op afgelopen zondag ontvouwde zich de vijfde editie van de Winssense Kermiskoers, met een spectaculaire dag waarbij ruim tachtig deelnemers en enthousiaste toeschouwers werden gezegend door goed weer.

Het aanmoedigende enthousiasme van de toeschouwers fungeerde als brandstof voor de deelnemende fietsers en fietssters, die zich van hun meest indrukwekkende kant lieten zien. Langs de pittoreske route was er een overvloed aan vermakelijke activiteiten. Het nabijgelegen Admiraal van Ghentplein bracht de ware essentie van een kermis tot leven, waar vooral de jongste bezoekers een onvergetelijke tijd hadden.

In de categorie van de Jozef Janssen Classic, een koers met een recreatief karakter, stak Bas Peters (Winssen) als triomfantelijke winnaar naar voren. Met een zinderende finale wist hij zijn medevluchters, André van Schadewijk (Alverna) en Joep Nuij (Weurt), met een minimale voorsprong te verslaan. Noortje Gradussen (Winssen), de lokale favoriet, veroverde opnieuw de titel van snelste dame, terwijl Eline Ek (Brummen) de tweede plaats opeiste en Dione Walraven (Druten) een solide derde plek verdiende.

Bij de Hijmans B.V. Classic, een uitdagende koers met prestatieve inslag, zorgde een fotofinish voor de spannende onthulling van de winnaar. Na grondige analyse bleek Lars van Diepen (Winssen) als onbetwiste winnaar uit de bus te komen. Jarno Derks (Altforst) drukte zijn stempel met een eervolle tweede positie, terwijl Jan Sanders (Druten) het podium complementeerde. Anne van Leeuwen (Amsterdam) werd gevierd als snelste dame, gevolgd door Lola van Benthem (Winssen) en Sanne Smit (Wijchen).

De organisatoren kijken met een mengeling van trots en voldoening terug op een geslaagd evenement, waar de warmte van samenzijn en de opwinding van sportiviteit harmonieus samensmolten. Een kort overzicht van deze memorabele dag is te vinden op de Facebookpagina van de Winssense Kermiskoers.

Cookieinstellingen