Vertraging in zaak baby Dishaïro: Inhoudelijke zitting uitgesteld door lopende onderzoeken

Foto: CC0

Het zal nog enige tijd duren voordat een substantiële hoorzitting kan plaatsvinden met betrekking tot de vermoedelijke moord op baby Dishaïro uit Beuningen, die zich 10 maanden geleden heeft voorgedaan. De vader van het kind wordt geconfronteerd met beschuldigingen van moord, terwijl de moeder wordt verdacht van het toebrengen van hulpeloze omstandigheden aan haar zoontje en het achterlaten ervan.

Vanwege het lopende onderzoek naar de vader, Sidney A., in het Pieter Baan Centrum, de verwachte voltooiing van het definitieve sectierapport in november en de prognose dat de interpretatie van het letsel pas in februari 2024 beschikbaar zal zijn, blijft het onmogelijk om tien maanden na het overlijden van het kind een diepgaande zitting te houden. Deze informatie wordt gemeld door Omroep Gelderland.

Op 1 november 2022 werd baby Dishaïro met ernstige verwondingen en 24 botbreuken opgenomen in het ziekenhuis. Een dag later kwam hij te overlijden als gevolg van deze verwondingen.

Zowel de vader als de moeder werden snel na het incident gearresteerd. Volgens het Openbaar Ministerie wordt de vader beschuldigd van het veroorzaken van ernstig lichamelijk letsel bij zijn 2,5 maanden oude baby. Hij is onlangs begonnen aan een psychiatrisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum. De moeder van Dishaïro zal in oktober voor de rechter verschijnen, beschuldigd van het creëren van hulpeloze omstandigheden voor haar kind en het in die staat achterlaten ervan. De zaken van zowel de vader als de moeder zullen daarna gezamenlijk in latere zittingen worden behandeld.

Cookieinstellingen