Alzheimer Café Beuningen kondigt herstart aan na vakantieperiode

Foto: Ger Loeffen

Beuningen, 28 augustus 2023 – Na de zomerse vakantieperiode is het weer zover: het Alzheimer Café Beuningen maakt zich op voor een nieuwe reeks informatieve avonden. Zoals traditiegetrouw het geval is, zal de eerstvolgende bijeenkomst plaatsvinden op de tweede maandag van september. De organisatoren verwelkomen iedereen graag op maandag 11 september 2023 in de sfeervolle omgeving van Droom Beuningen, gelegen aan de Schoenaker 10 in Beuningen. De deuren openen om 19.00 uur, waarna het programma om 19.30 uur van start gaat en naar verwachting rond 21.00 uur zal worden afgesloten.

Voedingsproblemen bij dementie is het centrale thema van de avond. Diëtiste Esther van Beest-Katuin zal een informatieve presentatie verzorgen over diverse voedingsgerelateerde uitdagingen die zich kunnen voordoen bij mensen met dementie, en hoe hier effectief mee om te gaan. Onderwerpen die aan bod komen, variëren van onbedoeld gewichtsverlies en gebrek aan eetlust tot verschillende vormen van kauw- en slikproblemen, smaakveranderingen en voeding in relatie tot valpreventie.

De avond belooft niet alleen een bron van informatie te zijn, maar biedt ook volop gelegenheid tot interactie. Deelnemers krijgen de kans om vragen te stellen, in gesprek te gaan met sprekers en medebezoekers, en hun persoonlijke ervaringen te delen. Het Alzheimer Café Beuningen staat bekend om zijn open en ondersteunende sfeer, waarbij de nadruk ligt op het samenbrengen van mensen die te maken hebben met dementie in hun directe omgeving.

De organisatoren van het Alzheimer Café Beuningen kijken ernaar uit om oude bekenden weer te verwelkomen en nieuwe gezichten te begroeten tijdens deze eerste bijeenkomst na de zomer. Iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp van de avond is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn. De toegang is gratis en aanmelden vooraf is niet nodig.

Cookieinstellingen