TPSolar start met bouw van twee zonneparken in gemeente Beuningen

Foto: TPSolar

TPSolar is begonnen met de bouw van twee zonneparken in Beuningen: zonnepark Ficarystraat en zonnepark Schoenaker. Samen beslaan deze parken 20 hectare en genereren ze 25 MW aan groene stroom voor 7.500 huishoudens. Dit is de eerste keer dat TPSolar tegelijkertijd twee zonneparken bouwt.

Bouw van twee zonneparken

Na een grondige voorbereidingsfase zijn de bouwwerkzaamheden gestart. Constructiemanager Lennart van Daal leidt de bouw van beide parken met enthousiasme, ondanks de uitdaging van gelijktijdige bouw op verschillende locaties.

Van plan tot realisatie

In 2020 werden de plannen voor beide projecten geselecteerd door de gemeente. In 2021 werden de benodigde vergunningen verleend, en in 2022 ontvingen beide projecten SDE-++ subsidie. Deze zonneparken voldoen aan gemeentelijke eisen voor landschappelijke inpassing, maatschappelijke betrokkenheid en ecologie, met speciale aandacht voor de omgeving en biodiversiteit.

Multifunctioneel ruimtegebruik

Net als andere TPSolar-zonneparken stimuleren deze parken biodiversiteit met inzaaien van bloemrijk grasland en plaatsing van bijenhotels. Bovendien wordt er geëxperimenteerd met gewasteelt onder de zonnepanelen, waaronder gewassen die gedijen in schaduwrijke en vochtige omgevingen, zoals paddenstoelen.

Cookieinstellingen