Nijmegen maakt zich op voor het grootste Oktoberfest van Nederland

Foto: Joris Bisschops

September loopt op zijn einde en dat betekent maar één ding: het grootste Oktoberfest van Nederland strijkt weer neer in het Goffertpark: Het Foute Oktoberfest!

De bratwürsten worden al ingeslagen en in de wijde omgeving vliegen de Lederhosen en Dirndl’s over de toonbank!

Hossen en springen

Zaterdag 7 oktober organiseert Matrixx voor de zevende keer het evenement op de Goffertweide, dat jaarlijks inmiddels vele duizenden mensen naar Nijmegen toe trekt. Geen originele bierbanken in de feesttent zoals in München, maar hossen en springen op de muziek van ruim twintig feestartiesten en -dj’s in een enorme circustent. Bekende namen als Mart Hoogkamer, Marco Schuitmaker, Outsiders en René Karst staan op het programma, dat wordt gepresenteerd door René Peters, tijdens dit evenement beter bekend als de host Peter Glühwein.

Verklede bezoekers

Het feest kenmerkt zich door de grote hoeveelheid verklede bezoekers. Hoewel het zeker niet verplicht is, voelen veel mensen tóch de noodzaak om zich te verkleden, laat woordvoerder Wouter Renckens weten: “Het verbindt ontzettend, als iedereen in een Lederhose of Dirndl rondloopt. Hele vriendengroepen en sportteams komen gezamenlijk in een zelfde outfit feesten”. Ook de typische Oktoberfest bierpullen zijn aanwezig, maar dan van hard plastic. Buiten de festivaltent kunnen de bezoekers genieten van heerlijke Duitse Bratwürst of de meer Nederlandse lekkernijen zoals poffertjes, wafels, hamburgers en friet.

‘Foute variant’

Qua muziek lijkt het evenement niet helemaal op het oktoberfest in München. Renckens licht toe: “Wij organiseren de foute variant van het Oktoberfest. Dus niet alleen schlagermuziek, maar ook apres-ski, Nederlandstalig en zelf wat partystyle. (feestmuziek gecombineerd met hardstyle). Artiesten zoals Marco Schuitmaker, die dit jaar een enorme hit scoorde met zijn versie van Engelbewaarder; Immer Hansi, misschien wel de bekendste après-ski act; en Outsiders, de razend populair DJ, onderstrepen deze mix van muziekstijlen.

De opbouw van Het Foute Oktoberfest begint binnenkort. Het evenement duurt van 16:00 tot 00:00 op zaterdag 7 oktober aanstaande. Tickets zijn nog te koop via www.hetfouteoktoberfest.nl!

 

Cookieinstellingen