Luisterlezingen Matthäus-Passion en Johannes-Passion door Maarten-Jan Dongelmans

Foto: Senioren Beuningen

De Matthäus-Passion, een van de bekendste composities van Johann Sebastian Bach, vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus zoals beschreven in het Evangelie van Mattheüs. Nergens ter wereld wordt dit werk van Bach’s zo vaak uitgevoerd als in Nederland. De Johannes-Passion wordt vaak vergeleken met de Matthäus-Passion, die Bach enkele jaren later zou schrijven. In de Johannes-Passion zet Bach het lijdensverhaal van Jezus op muziek zoals dat verteld wordt in het bijbelboek Johannes.

In twee luisterlezingen zal Maarten-Jan Dongelmans u vertellen over deze composities, over de componist, en uiteraard laten luisteren. De lezingen zijn afzonderlijk van elkaar te bezoeken.

De luisterlezing over de Matthäus-Passion vindt plaats op woensdag 13 maart van 19:30 uur tot 21:30 uur. De luisterlezing over de Johannes-Passion is gepland op woensdag 20 maart, eveneens van 19:30 uur tot 21:30 uur.

De lezingen worden gehouden in Het Koetshuis Pastorie R.K. Kerk, gelegen aan Dorpssingel 1 in Beuningen.

De toegangsprijs voor leden van VvSB bedraagt €6, terwijl nietleden €7,50 betalen. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van VvSB: https://seniorenbeuningen.nl.

Cookieinstellingen