Beuningse kindergemeenteraad smeedt plannen ter bestrijding van eenzaamheid

Foto: BNG

In Beuningen namen zo’n 20 leerlingen uit groepen zeven en acht van vier basisscholen deze week de plaats in van gemeenteraadsleden. Tijdens de kindergemeenteraadsvergadering presenteerden ze hun plannen en stemden ze over de besteding van €2.500.

Kinderen van basisscholen De Hoeven, De Montijn, Klavervier en De Ruyter zaten in de raadszaal van Beuningen voor de dertiende kindergemeenteraad. Onder leiding van burgemeester Daphne Bergman werden ze geïntroduceerd in de wereld van politiek. Ze leerden onderzoeken, debatteren en stemmen.

De leerlingen werkten in groepjes aan plannen om eenzaamheid in Beuningen te bestrijden, het thema van dit jaar. Een van de voorstellen was een muziekmiddag met hapjes en een dj. Ze deelden ook hun persoonlijke begrip van eenzaamheid.

Het beste voorstel kreeg €2.500 om uitgevoerd te worden. Na stemrondes en schorsingen was het winnende plan een muziek- en bingomiddag bij centrum de Alde Steeg in Beuningen. De dertiende editie werd afgesloten door burgemeester Bergman.

Cookieinstellingen