BN&M streeft naar verhoogde veiligheid met reflectoren op varkensruggen

Foto: BN&M

De lokale politieke partij BN&M heeft aangekondigd een motie in te dienen tijdens de komende raadsvergadering om de veiligheid van varkensruggen aan de Van Heemstraweg te verbeteren. Het initiatief komt voort uit bezorgdheid over de (on)veiligheid van deze obstakels voor weggebruikers, met name fietsers en automobilisten.

De voorgestelde oplossing van BN&M is het aanbrengen van reflectoren op de varkensruggen, waardoor een zichtbare ‘lijn’ wordt gecreëerd om de obstakels beter te markeren. Dit zou de zichtbaarheid van de varkensruggen vergroten en de veiligheid van weggebruikers verbeteren, vooral tijdens nachtelijke uren of bij slecht weer.

“We zijn vastbesloten om de veiligheid op de Van Heemstraweg te verbeteren en de kans op ongelukken te verkleinen,” verklaarde een woordvoerder van BN&M. “Door reflectoren aan te brengen op de varkensruggen, kunnen we een eenvoudige maar effectieve maatregel implementeren om de zichtbaarheid te vergroten en zo de veiligheid te bevorderen.”

Hoewel de exacte details van het voorstel nog moeten worden uitgewerkt, verwacht BN&M dat het gebruik van reflectoren een positief effect zal hebben op de verkeersveiligheid langs de Van Heemstraweg. De partij nodigt ook de mening van burgers uit over deze voorgestelde maatregel en moedigt input aan tijdens de raadsvergadering.

Reflectoren zijn bekend als een gebruikelijke verkeersmaatregel om de zichtbaarheid van wegmarkeringen en obstakels te verbeteren. Door ze toe te passen op de varkensruggen, kan het risico op aanrijdingen verminderd worden, waardoor de weg veiliger wordt voor alle weggebruikers.

De motie van BN&M zal worden besproken tijdens de raadsvergadering van morgenavond, waar verdere details zullen worden besproken en besloten zal worden over de implementatie van de voorgestelde maatregel.

Cookieinstellingen