Truckerskonvooi Boldershof 2024 geannuleerd

Foto: Wim Piels

Het bestuur van Truckerskonvooi Boldershof in Maas en Waal heeft spijtig genoeg moeten besluiten dat de editie van 2024 niet doorgaat. Vorig jaar werd het evenement afgelast vanwege een incident elders in het land, waarbij een begeleider gewond raakte. Ondanks een onberispelijke geschiedenis van 28 eerdere edities zonder enige incidenten, heeft het bestuur de moeilijke keuze gemaakt om dit jaar niet door te gaan vanwege aanhoudende onduidelijkheden in de regelgeving.

Het Truckerskonvooi Boldershof is een geliefd evenement waarbij een bonte stoet vrachtwagens toeterend door het Land van Maas en Waal trekt. Bijrijders zijn onder andere bewoners van ’s Heeren Loo en mensen met een geestelijke beperking uit de regio. De tocht van zo’n 60 kilometer voert door verschillende dorpen, waaronder Beuningen, Ewijk, Winssen, Deest, Afferden, Druten, Boven-Leeuwen, Beneden-Leeuwen, Horssen, Bergharen en Beuningen.

Om het leed voor de bewoners van ’s Heeren Loo te verzachten, wordt dit jaar een klein evenement op eigen terrein georganiseerd. De organisatie hoopt dat het Truckerskonvooi Boldershof in 2025 weer terug kan keren, met alle benodigde regelgeving duidelijk vastgelegd en gevolgd.

 

Cookieinstellingen