Beestjes vangen bij Planeet

16 sep , 14:23 Nieuws
beestjesplaneet 1
Kom woensdag 25 september uitzoeken welke bodemdiertjes rondkruipen in de zelfoogsttuin van Planeet. Het Dijkmagazijn zorgt voor vangpotjes en vergrootglazen tijdens deze nationale bodemdierendag.
Planeet teelt verschillende soorten groenten, fruit en bloemen waarbij de aarde niet wordt omgeploegd zodat bodemdiertjes met rust gelaten worden. De bodem barst daardoor van het leven en zit vol pissebedden, wormen, kevers en andere kruipers. Die verbeteren in alle rust de bodem en zorgen ervoor dat planten goed kunnen groeien. En een grote en lekkere oogst opleveren. Proef maar eens een aardbei of bes van Planeet!
In heel Nederland gaan kinderen op bodemsafari tijdens de bodemdierendagen. Dat kan ook in je eigen tuin of zelfs op het balkon. Wie naar Planeet komt, krijgt een zoekkaart om thuis of op het schoolplein op safari te gaan. Meer info: www.bodemdierendagen.nl en www.stichtingplaneet.org.
Waalwoemi: Beestjes vangen bij Planeet, woensdag 25 sept, 15.00 tot 16.30 uur. Locatie: Stichting Planeet, Kloosterstraat 17, Beuningen. Deelname gratis. Begeleiding door (groot)-ouders/opvoeders is verplicht. Aanmelden kan via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.