Explosie bij Woning aan Palinggracht in Beuningen; Politie zoekt getuigen

jun 14 , 9:09 Nieuws
politie mei 2023 dm van hellesem 4 scaled
In de nacht van 27 op 28 mei om 02:30 uur werd Beuningen opgeschrikt door een explosie aan de Palinggracht. Een onbekende dader bracht een explosief tot ontploffing bij een woning waar een alleenstaande ouder met twee kinderen lag te slapen. Wonder boven wonder zijn de bewoners ongedeerd gebleven, maar de schrik zit er goed in.

Wat gebeurde er?

Camerabeelden tonen een man die zich verdacht ophoudt bij een auto die naast het huis geparkeerd stond. Het is niet duidelijk wat hij precies deed, maar het lijkt erop dat hij een draad afrolde voordat een enorme explosie de voordeur en de auto beschadigde.

Mogelijk verband met andere explosie

De politie onderzoekt of er een verband is met een andere explosie die een week eerder plaatsvond bij een woning aan de Julianastraat in Wageningen. Er zijn aanwijzingen dat beide incidenten met elkaar te maken hebben.

Oproep aan getuigen

De politie is dringend op zoek naar tips en getuigen die meer weten over deze explosie. Beschik jij over camerabeelden uit de omgeving van de Palinggracht van die nacht? Heb je iets verdachts gezien of herken je de verdachte aan zijn manier van bewegen op de beelden? Alle informatie, hoe klein ook, kan helpen.

Hoe kunt u helpen?

  • Camerabeelden: Heeft u beelden van de omgeving rond 02:30 uur op 28 mei? Deel deze met de politie.
  • Informatie: Heeft u iets verdachts gezien of gehoord dat met deze explosie te maken kan hebben?
  • Herkenning: Bekijk de bewegende beelden onderaan deze pagina en laat het ons weten als u de verdachte herkent.

Contact

Uw tips zijn cruciaal voor het onderzoek. U kunt uw informatie doorgeven via het tipformulier . Bellen kan ook naar de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of bezoek meldmisdaadanoniem.nl . Uw anonimiteit is gegarandeerd.