Woning aan Palinggracht Beuningen blijft ruim vijf maanden gesloten

jun 14 , 8:39 Nieuws
drugspand gesloten 2
Een woning aan de Palinggracht in Beuningen blijft vijf maanden en twee weken gesloten. Dat heeft burgemeester Daphne Bergman dinsdag besloten. Aanleiding is de vondst van drugs in de woning.
Het gaat om hetzelfde pand dat op 28 mei 2024 voor veertien dagen werd gesloten na een opzettelijk veroorzaakte explosie bij de woning. In 2020 moest het pand al eens voor vier maanden dicht. Toen waren de vondst van een vuurwapen, drugs en contant geld de aanleiding.
Burgemeester Bergman heeft de nieuwe bestuurlijke maatregel genomen op basis van informatie van de politie. “In de woning zijn onlangs opnieuw drugs aangetroffen. Het zorgt voor onrust in de buurt. Dat mensen zich aangetast voelen in hun veilige leefomgeving vind ik onacceptabel. Met deze maatregel hoop ik dan ook de rust in de buurt te herstellen. Want onze gemeente moet een veilige en fijne plek zijn voor onze inwoners.”

Omwonenden geïnformeerd

Omwonenden van de woning aan de Palinggracht zijn dinsdagavond per brief op de hoogte gesteld van het besluit. Zij zijn daarnaast uitgenodigd voor een besloten bijeenkomst in het gemeentehuis, later deze maand. Daar is onder meer ruimte voor individuele gesprekken met bij deze zaak betrokken ambtenaren van gemeente en politie.