Nieuwe website gemeente Beuningen online

23 jul 2012, 23:08 Nieuws
bdlfwxlp144mtfnmr5b3wmv7i 160330
GEMEENTE, 23 juli 2012 - De nieuwe website van de gemeente Beuningen is sinds vandaag online.
GEMEENTE, 23 juli 2012 - De nieuwe website van de gemeente Beuningen is sinds vandaag online.
Deze nieuwe website www.beuningen.nl is overzichtelijk en zet de digitale dienstverlening centraal. Zo is er onder andere de mogelijkheid om producten digitaal te regelen, informatie over de meeste aangevraagde producten en diensten te bekijken en is uitgebreid zoeken mogelijk.
Belangrijkste producten en diensten centraal
Deze nieuwe website is vooral gericht op de belangrijkste producten en diensten van de gemeente: paspoort, id-kaart, rijbewijs, verhuizen, afval en een afspraak maken met de gemeente.
Ook informatie over werk in uitvoering, bekendmakingen, evenementen en klachten & meldingen staan centraal op de hoofdpagina. Voor overige informatie, zoals informatie over ondernemen of ontwikkelingen in Beuningen, kunt u het eenvoudige menu of de zoekmachine gebruiken. De zoekmachine komt op elke pagina weer in beeld en doorzoekt zowel de website, de online gemeentegids, het gemeentebestuur als de regelingen van de gemeente Beuningen en andere overheden.
Toegankelijke website
Met het ontwerp, de bouw en het beheer van de website is rekening gehouden met de webrichtlijnen. Dit zijn internationale standaarden voor kwaliteit en toegankelijkheid van websites waaraan elke gemeentelijke website moet voldoen. Voortaan kunnen ook bezoekers die niet (goed) kunnen zien of moeite hebben met ingewikkelde teksten, de website gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan (kleuren-)blinden, doven, mensen met dyslexie en mensen die de Nederlandse taal minder goed machtig zijn. Alle teksten op de website zijn in eenvoudig Nederlands, taalniveau B1, geschreven en er is de mogelijkheid om de letters te vergroten.
Bekendmakingen
De bekendmakingen op de gemeentepagina in de Koerier verdwijnen. De gemeente Beuningen publiceert vanaf september haar bekendmakingen alleen nog op www.beuningen.nl waar ze snel en overzichtelijk te bekijken zijn. Wilt u voortaan de bekendmakingen in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor de e-mailservice . Zodra de gemeente, maar ook de provincie of het waterschap, een besluit publiceren ontvangt u automatisch een e-mail.
Als u de aanmelding doorloopt krijgt u mogelijk de volgende melding: 'Let op: uw gemeente doet (nog) niet mee. U kunt zich desondanks wel aanmelden voor deze service'. Deze melding krijgt u omdat er nog een paar koppelingen moeten worden gelegd. Meld u gewoon aan. Zodra de eerste bekendmakingen gepubliceerd worden op www.overheid.nl krijgt u de e-mails in uw mailbox.
Eigen deelwebsite voor gemeentebestuur
Nieuw is verder de eigen deelwebsite (subdomein, te herkennen aan toevoeging vóór beuningen.nl) voor het gemeentebestuur van de gemeente Beuningen. Hierop is informatie te vinden over de gemeenteraad, de raadsvergaderingen en profielen van alle college-, raads- en commissieleden. Op termijn zijn op deze deelwebsite ook alle raadsvergaderingen in beeld en geluid terug te kijken.