Open Energiedag zaterdag 21 september: kom ook kijken op Zonnepark Ficarystraat

16 sep , 8:00 Nieuws
cupcakes 1536x1152
Zonnepark Ficarystraat (TPSolar), Zonnepark Schoenaker (TPSolar) en Zonnepark Beuningen (Klimaatfonds/ZonXP) in de gemeente Beuningen leveren al een aantal maanden groene stroom aan het net. Op zaterdag 21 september a.s. van 10:00 tot 14:00 is de officiële feestelijke opening van de zonneparken. Dit valt samen met de nationale Open Energie Dag. 

De drie zonneparken in Beuningen

De drie zonneparken hebben een gezamenlijke oppervlakte van 30 hectare, en wekken circa 40 MWp aan groene stroom op. Dit staat ongeveer gelijk aan het energieverbruik van 11.800 huishoudens. Samen met de hulp van verschillende lokale- en regionale bedrijven zijn de zonneparken in Beuningen gerealiseerd.

Verduurzamen én vergroenen

De zonneparken leveren naast het opwekken van zonnestroom ook een bijdrage aan de biodiversiteit. Verduurzamen en vergroenen gaan hand in hand. Wilt u weten hoe dat eruit ziet? Kom dan op zaterdag 21 september a.s. een kijkje nemen op Zonnepark Ficarystraat!

Feestelijke opening

Om de verdere verduurzaming en vergroening van de gemeente Beuningen te vieren, openen TPSolar, ZonXP en Klimaatfonds op 21 september tussen 10:00 en 14:00 de deuren voor geïnteresseerden. Tussen 12-12:30 zal ook de gemeente aanwezig zijn om een praatje te doen. 
Tijdens de gehele Open Energiedag staan we klaar met eten en drinken. Ook zullen er rondleidingen op Zonnepark Ficarystraat plaatsvinden. De rondleiding zal over het gehele terrein zijn, tussen de zonnepanelen en de groenstroken door.  Zorg voor goede (wandel)schoenen en een lange broek. De initiatiefnemers hopen uiteraard op een zonnige dag, maar zal ook rekening houden met mogelijk slecht weer.

Praktische informatie

Zonnepark Ficarystraat is te vinden aan Ficarystraat 2, 6644 KR in Ewijk. Bij het zonnepark is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Indien mogelijk willen wij u daarom vriendelijk verzoeken om met de fiets (of lopend) te komen. Naast dat dit een duurzame keuze is, geeft dit ook minder verkeersoverlast voor de buurt.

Aanmelden

Om een inschatting te hebben van hoeveel mensen ongeveer aanwezig zullen zijn op de feestelijke opening, vragen wij iedereen om zich aan te melden. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar [email protected], te bellen naar 023 741 01 44, of per post naar: TPSolar Nederland B.V., Melbournestraat 9 unit 7, 1175RM in Lijnden. 
Voor meer informatie over de dagplanning of over de Open Energiedag wijzen wij u graag naar www.tpsolar.nl/open-energiedag of www.openenergiedag.nl.