Recept: Quinoa-boerenkool potje voor 2 personen

12 okt 2016, 13:53 Nieuws
foto quinoa boerenkool e1476273166520
roosvisie

Het seizoen van de boerenkool is in aantocht. Voor boerenkoolstamppot is het misschien nog iets te vroeg. Probeer daarom eens dit lekkere stoofpotje ‘nieuwe stijl’ met boerenkool en quinoa. Beide ontzettend gezond!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 grote ui, 2 teentjes knoflook
  • 1 el Jonnie Boer kruidenmix: Za’atar
  • 600 ml groentebouillon (van blokje met minder zout)
  • 100 gram wortelen (in dunne plakjes)
  • 1 puntpaprika (in dunne reepjes)
  • 300 boerenkool
  • ½ aubergine (in kleine blokjes)
  • 75 gram baconreepjes
  • 125 gram kipfilet (in blokjes)
  • 150 gram volkoren quinoa

Bereiding

  • Verhit 1,5 el olijfolie of vloeibaar bak- en braadvet in een grote (wok)pan.
  • Fruit de ui 1 minuut.
  • Voeg de baconreepjes toe met de za’atar kruiden (heb je deze niet voeg dan tijm, kerriepoeder en paprikapoeder toe) bak dit 2 minuten.
  • Voeg de aubergine, paprika en knoflook toe en bak dit 2 minuten mee.
  • Doe de wortelen in de pan samen met een groot gedeelte van de groentebouillon en quinoa.
  • Breng dit eerst aan de kook, zet dan het vuur iets lager en laat het 20 minuten pruttelen.
  • Je mag een scheutje kookroom light toevoegen. Mocht het aankoeken, dan kun je iets meer bouillon toevoegen.
  • Na 20 minuten roer je beetje bij beetje de boerenkool erdoor.
  • Verhit ondertussen 0,5 el olijfolie in een bakpan en bak de kipfilet tot die net gaar is.
  • Laat het geheel door pruttelen totdat de boerenkool zacht is (ongeveer 5-8 minuten).
  • Voeg als laatste de kip erbij en roer even door. Verdeel over 2 diepe borden.
  • Eet smakelijk!

Tip: lekker met een scheutje zoetzure saus, dat kun je op het einde toevoegen.

Kcal: 460

Door: Rozemarijn van Lieshout. RoosVisie voedingscoach Winssen/Beuningen.

roosvisie