Speksteen bewerken voor senioren

22 sep , 16:06 Nieuws
speksteen
Vind je het leuk om met speksteen te werken? Dan biedt de werkgroep Groen Ontmoeten Creatief een workshop aan in Het Dijkmagazijn op 4 okt en 11 okt voor senioren.
Je begint de eerste bijeenkomst met een ruw stuk speksteen en aan het eind van de tweede bijeenkomst heb je een zelfgemaakt beeldje in handen. De workshop is geschikt voor iedereen, met of zonder ervaring. Trek wel kleding aan die vies mag worden.
Speksteen is een zachte steensoort die niet geschikt is voor hakken. Je kunt het beeld bewerken met een rasp en je zult zien dat je er al snel een vorm in geraspt hebt. Na het raspen ga je het schuren met verschillende soorten schuurpapier en water. Daarna als het beeld droog is, smeer je het in met bijenwas en poetst het uit. Het resultaat is een schitterend glanzend beeld.
Gemma Cornelissen geeft de workshop. Zij maakt zelf prachtige beelden en doneert 10% van de opbrengst van haar beelden aan goede doelen. Gemma zorgt voor al het materiaal.
Groen Ontmoeten organiseert activiteiten in en over het groen voor alle senioren in Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen ongeacht of ze lid zijn van een seniorenvereniging. Groen Ontmoeten is een initiatief van VvSB i.s.m. Het Dijkmagazijn. 
Speksteen bewerken voor senioren, vrijdag 4 en 11 oktober, 10.00-12.30 uur, inclusief koffiepauze , locatie Het Dijkmagazijn, Dijk 41, Beuningen. Informatie en opgeven voor deelname via www.seniorenbeuningen.nl.