In gesprek met Margot Ribberink over klimaat

22 sep , 16:13 Nieuws
margotribberink
Groen Ontmoeten van Senioren Beuningen heeft Margot Ribberink uitgenodigd voor een lezing over het klimaat. Zij heeft daar vol enthousiasme positief op gereageerd en vertelt haar verhaal op 3 oktober in De Lèghe Polder.
Margot Ribberink komt met een boeiend verhaal over wat er aan de hand is met het klimaat. Ze vertelt eerlijk over de feiten die wij waarnemen. Als wetenschapper maakt zij zich zorgen over de veranderingen in het klimaat. Ze geeft ons een positief inzicht in wat we zelf kunnen doen. Dit doet ze met voorbeelden uit de praktijk van alledag, bijvoorbeeld voeding en reizen. Zij hecht er erg aan om met elkaar in gesprek te gaan over de vragen die we hebben over de klimaatverandering. Hier is deze avond alle ruimte voor. 
Margot zoekt de laatste jaren contact met klimaatpsychologen. Hierdoor blijft ze zelf beter in balans en positief op de been. Zij wil ons deze avond aansporen om in actie te komen vanuit wat je waardevol vindt. En te onderzoeken waar je invloed op kunt hebben door duurzame keuzes te maken. Voor jezelf, je kinderen en kleinkinderen. Maar ook voor je aardige buurman, die hier geen boodschap aan heeft. Waarom is dit belangrijk? Als we dit met steeds meer mensen doen, sturen we aan op een sociaal kantelpunt. Net als met de energietransitie, waarin een heleboel dingen al goed gaan. We zijn een klein schakeltje in een hele keten en door actief te worden, verandert er pas wat. Ook kleine dingen doen ertoe!
Wil je je laten inspireren door Margot Ribberink, kom dan op 3 oktober luisteren en meepraten. Wij hopen op een grote opkomst want dan zie je dat je er niet alleen voor staat.
Groen Ontmoeten organiseert activiteiten in en over het groen voor alle senioren in Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen ongeacht of ze lid zijn van een seniorenvereniging. Groen Ontmoeten is een initiatief van VvSB i.s.m. Het Dijkmagazijn. 
Margot Ribberink, donderdag 3 oktober, 20.00-21.30 uur, Locatie De Lèghe Polder, Beuningen. Info een aanmelden via www.seniorenbeuningen.nl.