Verlagen pad moet inkijk tegengaan

08 mrt 2012, 8:52 Nieuws
fqh7gxcu7y0nysld7908odye0 125640
BEUNINGEN, 8 maart 2012 - Geruime tijd klagen een aantal bewoners van de dijkwoningen in de wijk Slottuin in de Beuningse Plas over te weinig privacy.Na onderzoek door de gemeente is gebleken dat het hoogteverschil van de kruin van de dijk en het halfverharde pad plusminus 20 cm minder is dan in een principedoorsnede is aangegeven. De bewoners claimen herstel van deze situatie waardoor ze minder inkijk in hun woningen zullen hebben. De gemeente Beuningen heeft besloten het pad aan te passen zodat het aan het oorspronkelijke plan voldoet.Rondom de woningen ligt een groot vrij toegankelijk grasveld. De bewoners wensen dat de doorloop voor niet aanwonenden wordt ontmoedigd. Eigenlijk willen zij het terrein in eigendom krijgen en het afsluiten. Hier heeft de gemeente niet in meegestemd. Wel gaat zij de toegangen naar het terrein achter de dijkwoningen via hagen versmallen. Ook worden er borden geplaatst met "Verboden voor loslopende honden" en komen er roosters bij de toegangen. Bij de trappartij komt een vlonder en de paden worden versmald en voorzien van hagen. Langs de oeverzone worden aanmeerpalen voor bootjes geplaatst.Volgens de gemeente passen de kosten van dit alles binnen de budgetten van de exploitatie van Slottuin.
BEUNINGEN, 8 maart 2012 - Geruime tijd klagen een aantal bewoners van de dijkwoningen in de wijk Slottuin in de Beuningse Plas over te weinig privacy.
Na onderzoek door de gemeente is gebleken dat het hoogteverschil van de kruin van de dijk en het halfverharde pad plusminus 20 cm minder is dan in een principedoorsnede is aangegeven. De bewoners claimen herstel van deze situatie waardoor ze minder inkijk in hun woningen zullen hebben. De gemeente Beuningen heeft besloten het pad aan te passen zodat het aan het oorspronkelijke plan voldoet.
Rondom de woningen ligt een groot vrij toegankelijk grasveld. De bewoners wensen dat de doorloop voor niet aanwonenden wordt ontmoedigd. Eigenlijk willen zij het terrein in eigendom krijgen en het afsluiten. Hier heeft de gemeente niet in meegestemd. Wel gaat zij de toegangen naar het terrein achter de dijkwoningen via hagen versmallen. Ook worden er borden geplaatst met "Verboden voor loslopende honden" en komen er roosters bij de toegangen. Bij de trappartij komt een vlonder en de paden worden versmald en voorzien van hagen. Langs de oeverzone worden aanmeerpalen voor bootjes geplaatst.
Volgens de gemeente passen de kosten van dit alles binnen de budgetten van de exploitatie van Slottuin.