GEMEENTE, 29 april, 2010 - Uw eerste reactie als u te maken krijgt met een vlam in de pan, is waarschijnlijk om de vlammen te blussen met water. U staat toch al in de keuken. Maar dit is een van de weinige branden die u nooit met water mag blussen.Er is sprake van vet (frituurvet of boter in de pan) dat heel snel ontvlamt. Met water maakt u de brand juist groter. Een vlam in de pan ontstaat door oververhitting, dus kan zowel op een gas- als op een elektrische kookplaat ontstaan. Ga ook nooit met de pan aan de wandel.Wat moet u doen bij een vlam in de pan
GEMEENTE, 29 april, 2010 - Uw eerste reactie als u te maken krijgt met een vlam in de pan, is waarschijnlijk om de vlammen te blussen met water. U staat toch al in de keuken. Maar dit is een van de weinige branden die u nooit met water mag blussen.
Er is sprake van vet (frituurvet of boter in de pan) dat heel snel ontvlamt. Met water maakt u de brand juist groter. Een vlam in de pan ontstaat door oververhitting, dus kan zowel op een gas- als op een elektrische kookplaat ontstaan. Ga ook nooit met de pan aan de wandel.
Wat moet u doen bij een vlam in de pan
Tip: hang rookmelders op om bij brand in elk geval op tijd gewaarschuwd te worden zodat u kunt vluchten. Meer tips over veiligheid in en om huis? Kijk op www.veiligheid.nl