GEMEENTE, 24 juni 2010 - Bij werkzaamheden in de tuin of bij bouwwerkzaamheden komt vaak grond vrij. Wat kunt u doen met deze overtollige grond? Er zijn 3 mogelijkheden.1. Afvoer via een aannemer of containerbedrijfAls de werkzaamheden door een hovenier of een aannemer worden uitgevoerd kan deze wellicht voor de afvoer van de grond zorgen. Is dit niet het geval dan kunt u een container huren. De kosten voor het afvoeren van de grond zijn meestal in de huurprijs verwerkt.2. Hergebruik in de gemeenteKent u iemand in de gemeente die uw grond graag wil hergebruiken? Dat kan, mits de kwaliteit van de grond goed genoeg is. De grond die verplaatst wordt, moet van dezelfde of schonere kwaliteit zijn als de grond op de plaats waar het naar toe gaat. De grondkwaliteit wordt bepaald aan de hand van de bodemkwaliteitskaart. Deze kaart geeft een beeld van de globale bodemkwaliteit van de hele gemeente. De bodem kwaliteitskaart is te vinden op de website van de gemeente Beuningen onder digitaal loket > formulieren > milieu.Voor hergebruik van grond in de gemeente moet u een meldingsformulier invullen. Het formulier kunt u van de website downloaden onder digitaal loket > formulieren > milieu. U kunt het formulier ook aanvragen bij de afdeling Milieu, tel. 024-6780800.Op basis van de door u ingevulde gegevens wordt beoordeeld of hergebruik mogelijk is. Het kan zijn dat voor de beoordeling extra gegevens noodzakelijk zijn, zoals een bodemonderzoek. Deze kosten worden bij u in rekening gebracht. Mocht u dit niet willen dan kunt u op dat moment alsnog beslissen om de grond af te voeren.
GEMEENTE, 24 juni 2010 - Bij werkzaamheden in de tuin of bij bouwwerkzaamheden komt vaak grond vrij. Wat kunt u doen met deze overtollige grond? Er zijn 3 mogelijkheden.
1. Afvoer via een aannemer of containerbedrijf
Als de werkzaamheden door een hovenier of een aannemer worden uitgevoerd kan deze wellicht voor de afvoer van de grond zorgen. Is dit niet het geval dan kunt u een container huren. De kosten voor het afvoeren van de grond zijn meestal in de huurprijs verwerkt.
2. Hergebruik in de gemeente
Kent u iemand in de gemeente die uw grond graag wil hergebruiken? Dat kan, mits de kwaliteit van de grond goed genoeg is. De grond die verplaatst wordt, moet van dezelfde of schonere kwaliteit zijn als de grond op de plaats waar het naar toe gaat. De grondkwaliteit wordt bepaald aan de hand van de bodemkwaliteitskaart. Deze kaart geeft een beeld van de globale bodemkwaliteit van de hele gemeente. De bodem kwaliteitskaart is te vinden op de website van de gemeente Beuningen onder digitaal loket > formulieren > milieu.
Voor hergebruik van grond in de gemeente moet u een meldingsformulier invullen. Het formulier kunt u van de website downloaden onder digitaal loket > formulieren > milieu. U kunt het formulier ook aanvragen bij de afdeling Milieu, tel. 024-6780800.
Op basis van de door u ingevulde gegevens wordt beoordeeld of hergebruik mogelijk is. Het kan zijn dat voor de beoordeling extra gegevens noodzakelijk zijn, zoals een bodemonderzoek. Deze kosten worden bij u in rekening gebracht. Mocht u dit niet willen dan kunt u op dat moment alsnog beslissen om de grond af te voeren.
3. Afvoer
U kunt uw grond ook afvoeren naar de milieustraat Dar in Nijmegen of het gronddepot in Beuningen. De bestemming is afhankelijk van de hoeveelheid grond.
Kleine partijen grond (per aanhanger)
Kleine hoeveelheden kunnen per aanhanger naar de milieustraat van de Dar in Nijmegen gebracht worden. Houdt u daarbij rekening met het volgende:
• U moet zich bij de Dar kunnen legitimeren als inwoner van Beuningen.
• U mag tot 2 m³ grond aanleveren.
• U betaalt € 6,90 per ¼ m³.
• U kunt contant of met pinpas afrekenen.
Grotere partijen grond
Grote partijen die per vrachtwagen worden vervoerd kunnen naar het gronddepot in Beuningen gebracht worden. Minimaal 1 week voordat u de grond wilt afvoeren meldt u dit aan bij de gemeente.
Na de melding ontvangt u het aanmeldingsformulier van Grondbank GMG. De Grondbank laat u ook weten op welke (doordeweekse) dag u de grond kan aanbieden. De hoeveelheid aangevoerde grond wordt door middel van weging bepaald en de kosten bedragen € 14,75 per ton. Dit bedrag hoeft u niet direct te betalen. U krijgt een factuur van de Grondbank.