Ewijk delft onderspit tegen ervaren vierdeklasser SCD

EWIJK, 22 september 2010 – Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Voor Ewijk zal het nieuwe voetbalseizoen vooral in het teken staan van, het op een treetje hoger, ervaring opdoen, een gedegen basis leggen voor de toekomst. Handhaving op dit niveau zal de doelstelling voor dit jaar zijn, mogelijk dat een plaats bij de eerste zeven, acht ploegen mogelijk is?Voor de eerste wedstrijd van het seizoen 2010-2011 konden de Ewijk-boys meteen hun borst natmaken: Sportclub Deest kwam voor anderhalf uur in Ewijk op visite. De ploeg was het vorige seizoen een echte subtopper in de vierde klasse en Ewijk had geen bijster goede herinneringen aan de laatste ontmoeting met de sportvrienden uit Deest: 3-3 in de thuiswedstrijd, na een 3-0 voorsprong en een kansloze nederlaag in Deest. Ewijk was in ieder geval, voorafgaande aan deze wedstrijd, gewaarschuwd. Na de wekelijks terugkerende plichtplegingen op en rondom het veld stonden de ploegen om 14.30 uur gereed voor de aftrap. Voordat Ewijk goed en wel in de gaten had dat de wedstrijd begonnen was, lag de bal helaas al in het net van de thuisploeg. Twee Ewijkse verdedigers werden op wel erg pupilachtig wijze door Nazim uitgekapt in het vijfmetergebied. De bal die vervolgens hard en laag werd ingespeeld, lag even later via Youssef Hayar achter de kansloze Kiep Andy: 0-1.SCD bleef aandringen en Ewijk moest alle zeilen bijzetten, maar hoefde vooralsnog geen bakzeil te halen. Sterker nog, na enkele kundige staaltjes van laveren slaagde de ploeg op overtuigende wijze erin mee te doen aan deze boeiende eerste helft van de wedstrijd. Ook de thuisploeg kreeg kansen en in de 28 ste minuut kwam de verdiende gelijkmaker van het hoofd van Joost (mag het weten) Roelofs. Zeer gedenkwaardig moment bij dit doelpunt was de onverwacht koelbloedige “ik kop de bal voor het doel-actie” van Puf Daddy Jeroen. Daardoor kon Joost de bal ongehinderd in het SCD doel koppen: 1-1.De thuisploeg dacht nog even te kunnen nagenieten van deze prachtige gelijkmaker, maar dat was een complete misrekening. Vanaf de aftrap belandde de bal in de Ewijkse zestien. Daar kon Kapitein Ed zijn roer niet recht houden met als gevolg een akelig zuiver schot voor de boeg. Ener Deester lichtmatroos genaamd Prudon had geen moeite met dit presentje en Ewijk had weer een inhaalrace voor de boeg: 1-2.Daarbij verging het de thuisploeg, tot aan de rust, niet voor de wind dus de rust moest uitkomst brengen.Vanaf het begin van de tweede helft trachtte de thuisploeg de bakens te verzetten maar SCD hield de boot op geroutineerde wijze af. Voortdurend hielden de bezoekers een oogje in het zeil en Ewijk vocht steeds meer tegen de bierkaai. Naarmate de tijd vorderde sloop de machteloosheid in het spel van de thuisploeg en leek het alsof de vlag werd gestreken.Een korte opleving, als gevolg van een veldverwijzing voor een Deester matroos, bracht eveneens geen ommekeer. Daarvan had alleen nog sprake van kunnen zijn als er tenminste 1 terechte strafschop was uitgedeeld aan de thuisploeg bij 2 zeer dubieuze overtredingen in het strafschopgebied van SCD. De scheids wimpelde en Ewijk dreef stuurloos naar het einde van de wedstrijd mede door het steeds opnieuw tijdrekken en de vele overtredingen van de bezoekers. Helaas dus een 1-2 nederlaag, waar een gelijkspel verdiend was geweest.

Wedstrijddatum: 5 september 2010Uitslag Ewijk 1 – SCD 1 : 1-2Tekst: Wilbert van Hemmen

EWIJK, 22 september 2010 – Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Voor Ewijk zal het nieuwe voetbalseizoen vooral in het teken staan van, het op een treetje hoger, ervaring opdoen, een gedegen basis leggen voor de toekomst. Handhaving op dit niveau zal de doelstelling voor dit jaar zijn, mogelijk dat een plaats bij de eerste zeven, acht ploegen mogelijk is?

Voor de eerste wedstrijd van het seizoen 2010-2011 konden de Ewijk-boys meteen hun borst natmaken: Sportclub Deest kwam voor anderhalf uur in Ewijk op visite. De ploeg was het vorige seizoen een echte subtopper in de vierde klasse en Ewijk had geen bijster goede herinneringen aan de laatste ontmoeting met de sportvrienden uit Deest: 3-3 in de thuiswedstrijd, na een 3-0 voorsprong en een kansloze nederlaag in Deest. Ewijk was in ieder geval, voorafgaande aan deze wedstrijd, gewaarschuwd.

Na de wekelijks terugkerende plichtplegingen op en rondom het veld stonden de ploegen om 14.30 uur gereed voor de aftrap. Voordat Ewijk goed en wel in de gaten had dat de wedstrijd begonnen was, lag de bal helaas al in het net van de thuisploeg. Twee Ewijkse verdedigers werden op wel erg pupilachtig wijze door Nazim uitgekapt in het vijfmetergebied. De bal die vervolgens hard en laag werd ingespeeld, lag even later via Youssef Hayar achter de kansloze Kiep Andy: 0-1.

SCD bleef aandringen en Ewijk moest alle zeilen bijzetten, maar hoefde vooralsnog geen bakzeil te halen. Sterker nog, na enkele kundige staaltjes van laveren slaagde de ploeg op overtuigende wijze erin mee te doen aan deze boeiende eerste helft van de wedstrijd. Ook de thuisploeg kreeg kansen en in de 28 ste minuut kwam de verdiende gelijkmaker van het hoofd van Joost (mag het weten) Roelofs. Zeer gedenkwaardig moment bij dit doelpunt was de onverwacht koelbloedige “ik kop de bal voor het doel-actie” van Puf Daddy Jeroen. Daardoor kon Joost de bal ongehinderd in het SCD doel koppen: 1-1.

De thuisploeg dacht nog even te kunnen nagenieten van deze prachtige gelijkmaker, maar dat was een complete misrekening. Vanaf de aftrap belandde de bal in de Ewijkse zestien. Daar kon Kapitein Ed zijn roer niet recht houden met als gevolg een akelig zuiver schot voor de boeg. Ener Deester lichtmatroos genaamd Prudon had geen moeite met dit presentje en Ewijk had weer een inhaalrace voor de boeg: 1-2.

Daarbij verging het de thuisploeg, tot aan de rust, niet voor de wind dus de rust moest uitkomst brengen.

Vanaf het begin van de tweede helft trachtte de thuisploeg de bakens te verzetten maar SCD hield de boot op geroutineerde wijze af. Voortdurend hielden de bezoekers een oogje in het zeil en Ewijk vocht steeds meer tegen de bierkaai. Naarmate de tijd vorderde sloop de machteloosheid in het spel van de thuisploeg en leek het alsof de vlag werd gestreken.

Een korte opleving, als gevolg van een veldverwijzing voor een Deester matroos, bracht eveneens geen ommekeer. Daarvan had alleen nog sprake van kunnen zijn als er tenminste 1 terechte strafschop was uitgedeeld aan de thuisploeg bij 2 zeer dubieuze overtredingen in het strafschopgebied van SCD. De scheids wimpelde en Ewijk dreef stuurloos naar het einde van de wedstrijd mede door het steeds opnieuw tijdrekken en de vele overtredingen van de bezoekers. Helaas dus een 1-2 nederlaag, waar een gelijkspel verdiend was geweest.

Wedstrijddatum: 5 september 2010
Uitslag Ewijk 1 – SCD 1 : 1-2
Tekst: Wilbert van Hemmen