Team Speyers Sports: Mooie kickboks partijen tijdens Club Championship 2012

23 apr 2012, 22:49 Sport
wzziq97n05p4ice3vciscmciu 136170
BEUNINGEN, 23 april 2012 - Aanstaande zondag, 29 april houdt Team Speyers Sport in Beuningen haar jaarlijkse clubkampioenschappen."Het is alweer het 3e Club Championship van Speijers Sport", vertelt Remo Speiijers. "Tijdens deze clubkampioenschappen gaat het ons om een gezellige sfeer neer te zetten en mensen kennis te laten maken met het sportieve element van deze sport. Deelnemers zijn voornamelijk beginnende kickboksers. Zowel jonge als oudere en zowel jongens als meisjes. Als je bij de trainingen zou komen kijken, dan zal het je opvallen hoeveel meisjes hier trainen" zegt Remo.DemonstratiesTijdens de clubkampioenschappen hangt er, anders dan dat soms bij kickboksen gedacht wordt, een gemoedelijke sfeer. De leden komen met ouders of partners en er is naast de wedstrijden veel entertainment. Zo worden er diverse demonstraties gegeven van dans en iaido (zwaardvechten). Respect en zelfvertrouwenGedurende de ochtend (tussen 11.00 en 13.00 uur) zijn naast de demonstraties ook de de wedstrijden van de kleintjes en jeugd. De jongsten zijn zo'n zes/zeven jaar. "Deze dag is voor die kinderen ook heel spannend" zegt Remo. "Ik wil zo graag benadrukken dat het negatieve waar men bij kickboksen vaak aan denkt, slechts door incidenten en een kleine groep veroorzaakt wordt maar dat de sport zelf juist heel veel positieve aspecten bevat. Naast het sportieve element leert de jeugd om respect te hebben voor elkaar en ze bouwen ook een stukje zelfvertrouwen op. Het is natuurlijk ook niet niks om met zoveel publiek een ring in te stappen. De meesten hebben dat nog nooit gedaan!"HoofdprogrammaBij de jeugd zijn er tijdens de kampioenschappen geen winnaars of verliezers. Het gaat om de ervaring om voor publiek een wedstrijd te boksen. Tijdens het hoofdprogramma met de volwassen die vanaf 14.00 uur beginnen is er wel het wedstrijdelement. Daar wordt professioneel ingezet met een ringspeaker en ook komen er leuke namen van andere verenigingen om de partijtjes wat kleur te geven.
BEUNINGEN, 23 april 2012 - Aanstaande zondag, 29 april houdt Team Speyers Sport in Beuningen haar jaarlijkse clubkampioenschappen.
"Het is alweer het 3e Club Championship van Speijers Sport", vertelt Remo Speiijers. "Tijdens deze clubkampioenschappen gaat het ons om een gezellige sfeer neer te zetten en mensen kennis te laten maken met het sportieve element van deze sport. Deelnemers zijn voornamelijk beginnende kickboksers. Zowel jonge als oudere en zowel jongens als meisjes. Als je bij de trainingen zou komen kijken, dan zal het je opvallen hoeveel meisjes hier trainen" zegt Remo.
Demonstraties
Tijdens de clubkampioenschappen hangt er, anders dan dat soms bij kickboksen gedacht wordt, een gemoedelijke sfeer. De leden komen met ouders of partners en er is naast de wedstrijden veel entertainment. Zo worden er diverse demonstraties gegeven van dans en iaido (zwaardvechten).
Respect en zelfvertrouwen
Gedurende de ochtend (tussen 11.00 en 13.00 uur) zijn naast de demonstraties ook de de wedstrijden van de kleintjes en jeugd. De jongsten zijn zo'n zes/zeven jaar. "Deze dag is voor die kinderen ook heel spannend" zegt Remo. "Ik wil zo graag benadrukken dat het negatieve waar men bij kickboksen vaak aan denkt, slechts door incidenten en een kleine groep veroorzaakt wordt maar dat de sport zelf juist heel veel positieve aspecten bevat. Naast het sportieve element leert de jeugd om respect te hebben voor elkaar en ze bouwen ook een stukje zelfvertrouwen op. Het is natuurlijk ook niet niks om met zoveel publiek een ring in te stappen. De meesten hebben dat nog nooit gedaan!"
Hoofdprogramma
Bij de jeugd zijn er tijdens de kampioenschappen geen winnaars of verliezers. Het gaat om de ervaring om voor publiek een wedstrijd te boksen. Tijdens het hoofdprogramma met de volwassen die vanaf 14.00 uur beginnen is er wel het wedstrijdelement. Daar wordt professioneel ingezet met een ringspeaker en ook komen er leuke namen van andere verenigingen om de partijtjes wat kleur te geven.

Datum: Zondag 29 april 2012
Locatie: Kloosterstraat 8, Beuningen
Zaal open: 10.30 uur
Aanvang: 11.00 uur
* Prijs voorverkoop: 10 euro (bij de sportschool)
* Prijs aan de deur: 12,50 euro
* Kinderen tot 8 jaar gratis (legitimatie verplicht)