Beuningse Tenniskampioenschappen (BTK)

Van zondag 6 oktober 2013 t/m zondag 13 oktober 2013 werden voor de derde keer op rij de Beuningse Tennis Kampioenschappen gespeeld. Dit jaar hadden er 150 deelnemers ingeschreven en er werd in 15 onderdelen gespeeld. Vanwege de vervanging van banen op TC De Linden in Beuningen werden de wedstrijden dit jaar op de drie andere tennisparken gespeeld, Winsetters, T.V. Ewijk en de Weurtse T.C.Er werd hard gestreden voor een 1e en 2e plek.
De sfeer tijdens het toernooi was erg goed en het niveau van de wedstrijden was hoog. Gelukkig waren er weinig blessures en in geval van blessure was er een fysiotherapeut aanwezig om het leed te verzachten.

Het toernooi kende een zonnige start, maar daar kwam helaas het einde van de week verandering in. Op de vrijdagavond kwam de regen met bakken uit de lucht. Toch konden de wedstrijden dankzij de goede conditie van de banen gespeeld worden. Ode aan de dapperen die soms in de stromende regen buiten bleven doorspelen.

Zaterdag werd er in Winssen gefilmd door Webtv, een korte impressie en interview over het BTK toernooi is te zien in de serie “Tussen Waal en Bruggen” (v.a. 14:23 min.)

Op de zondag van het finaleweekend was het weer echter zo slecht dat de wedstrijden echt niet gespeeld konden worden, de banen waren niet bespeelbaar. In overleg met de bondscheidsrechter werd er besloten de wedstrijden niet te spelen en werden de 1e en 2e plaatsen verloot onder alle spelers die aanspraak konden maken op deze plaatsen.

Tijdens een heel gezellige borrel waarbij de opkomst van spelers groot was, werden de prijzen uitgereikt door de burgemeester en wethouder.
Het toernooi kon op die manier goed afgesloten worden.

De organisatie bedankt hierbij ook de toernooisponsoren en de vrijwilligers hartelijk voor hun bijdrage.

Sponsoren waren dit jaar Jumbo Winssen, Oomen Advocatuur, Quik B.V., Sari en Topshelf Beuningen.