Strijdend Beuningse Boys wint bij SV Hatert

Na een serie van 5 wedstrijden zonder zege stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen SV Hatert op de rol. Een topper mag deze wedstrijd wel genoemd worden want het zijn respectievelijk de nummers 2 en 4 van de 3e klasse D.Eerste helft (1-2)
Beide teams gaan aanvallend van start en er ontstaat al meteen een leuke wedstrijd. Het spel golft dan ook op en neer.
Na een kwartier krijgt Beuningse Boys een grote kans om op een 0-1 voorsprong te komen maar Glenn Muller schrikt van deze mogelijkheid en raakt de bal maar half waardoor de keeper eenvoudig kan pakken.

Aan de andere kant is het Hatert dat na 30 minuten een strafschop krijgt als er hands gemaakt wordt in het strafschopgebied. Deze word feilloos benut. Beuningen raakt niet van slag en meteen na de aftrap is het al 1-1 als Patrick van Leeuwe na een mooie aanval fraai weet te scoren. Nog voor de rust komt Beuningse Boys verdient op een 1-2 voorsprong als ook nu de bal op de stip gaat wegens hands.
Glenn Muller weet de strafschop te benutten.

Tweede helft (3-4)
In de 2e helft zien we hetzelfde spelbeeld.
Voor de neutrale toeschouwer is het een leuke wedstrijd om te zien.
Hatert komt na 10 minuten op gelijke hoogte als de bal na een vrije trap achter doelman Stephan Trepels verdwijnt 2-2.
Beuningen zoekt hierna weer volop de aanval en wordt opnieuw beloont met een strafschop als Perrin Muller onderuit gehaald wordt in het strafschopgebied.
Opnieuw is het Glenn Muller die weet te scoren.

Gesteund door de hernieuwde voorsprong gaat Beuningse Boys opzoek naar de 2-4.
Die komt er ook als Patrick van Leeuwe opnieuw doel treft na een schitterende aanval.
Je zou denken dat de wedstrijd nu gespeeld is maar niets is minder waar.
Hatert gaat vol op de aanval maar door goed te storen komen ze er niet makkelijk door. Wel wordt het in de blessuretijd nog 3-4.
Na nog wat benauwde minuten fluit de scheidsrechter af kunnen De Boys weer 3 punten toevoegen aan het totaal.

Zo weet Beuningen dus te winnen en zo blijft het bovenin ongemeen spannend.
Zondag staat voor Beuningse Boys de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma.
Tegenstander op Sportpark De Ooigraaf is Eldenia. De aftrap is om 14.30 uur.

Tekst: Niels Eggenhuizen