Eerste gouden plak voor Age 1 Cadans!

Foto:

Veenendaal – Afgelopen zaterdag, 14 december,  gingen de Age 1-zwemsters van synchroonzwemvereniging Cadans samen met hun trainsters Natascha, Ellen en extra begeleiders/trainsters Petra en Maria-Elena, naar een landelijke interregiowedstrijd in Veenendaal; een keer een wedstrijd lekker dicht bij huis. Tijdens deze wedstrijd, die om individuele techniekresultaten draait, behaalde een Cadanszwemster een eerste plaats en mochten ook haar clubgenoten blij zijn met het resultaat.Deze Interregiowedstrijd was alleen voor de zwemsters van de Age 1 van heel Nederland, dus een mooi landelijk meetmoment om te kijken hoe ze er als team, duet en solo op dit moment voor staan.
Bij uitvoeringen op Nederlandse Kampioenschappen tellen nl. individuele techniekscores mee. Aan de wedstrijd van zaterdag deden in totaal 117 zwemsters mee in de leeftijdscategorie 9 t/m 12.

Voor een drietal zwemsters, Anna Sanders, Britt Schuurmans en Vera Steenmans, was dit de eerste wedstrijd van dit seizoen, aangezien zij normaliter op zaterdag bij het opleidingscentrum van de KNZB zwemmen en geen vrijstelling krijgen voor de reguliere wedstrijden. Voor hen was het dus extra spannend of zij technisch gegroeid waren het afgelopen half jaar.

Voor Anna Sanders was deze wedstrijd absoluut niet onverdienstelijk.
Met 1,5  punt verschil met nr 2, behaalde zij een mooie gouden medaille en werd daarmee eerste van Nederland op de Interregio, met een mooie score van 57,6800 punten!

Ook Britt en Vera scoorden hoog!
Zij werden respectievelijk 9e en 13e, maar ook daarvoor zat nog op een mooie 5e plek, een nieuwkomer bij Cadans, Dita Evenblij. Zij is onlangs uitgenodigd om deel te nemen aan de districtsploeg van de KNZB, waar sinds het begin van dit seizoen Age 1-zwemster Sabine Langelaan ook al zwemt.
Sabine behaalde op deze wedstrijd een mooie persoonlijke score en eindigde op de 35ste plek.

Verder deden voor Cadans de nieuwe Age 1-ers Maxine van der Sluis en Pleun Boerakker mee aan deze wedstrijd, zij behaalde deze eerste keer mooie punten.
Het jongere drietal Pauline Radochyn, Esther Hermsen en Roos Wemmers deden mee om te proeven aan een landelijke wedstrijd. Zij behaalden elk een goede score.

Met een viertal zwemsters in de top 15 sluit Cadans het zilveren jaar 2013 mooi af met een gouden medaille!
 
Tekst/foto: Natascha Schiks / Ineke Klaassen

gouden medaillewinnares Anna Sanders

afbeelding

Cookieinstellingen