Honkbal iets voor jou?

Foto:

Of honkbal clinics? Op zondag 2, 9, 16 en 23
februari wordt in sporthal de Gildekamp (Gildekamp 6018, Nijmegen)
gratis honkbal clinics georganiseerd door Honk- en Softbalvereniging de
Hazenkamp voor kinderen vanaf 5 jaar.Honkbal is in Amerika de aller populairste sport; miljoenen Amerikanen spelen het. Daar heet het baseball. Ook in Nederland wordt honkbal al heel lang gespeeld. In Europa is Nederland toonaangevend in de sport, in 2011 waren we wereldkampioen! Zelfs Johan Cruijff heeft nog een tijd honkbal gespeeld…

Honkbal in het kort
Bij honkbal moet de slagman de bal zo ver mogelijk in het veld slaan. De pitcher gooit de bal naar de slagman, de catcher kan de bal vangen, behalve ….als de slagman hem raakt. De slagman rent zo snel als hij kan langs de vier honken naar de thuisplaat. Als hij op tijd binnen is, heeft hij een punt gescoord. Als de slagman wordt getikt, is hij uit.

Ontwikkeling motorische vaardigheden
Honkbal is een stoere sport voor jongens en meiden, waarbij je snel moet reageren, rennen en kijken, waarbij je mag stelen en slaan. Kortom, een actieve sport in de buitenlucht waarbij teamspirit voorop staat! Door de afwisselende spelelementen heeft honkbal een positieve invloed op de ontwikkeling van motorische vaardigheden bij kinderen zoals de oog-handcoördinatie, de fijne en grove motoriek en gevoel voor evenwicht. Honkbal is technisch en ook tactisch, waardoor het ontzettend leuk is voor jong en oud.

Honkbal clinics in Nijmegen voor jong en oud

Ook in Nijmegen is er een actieve Honk- en Softbalvereniging: de Hazenkamp. Voorafgaand aan de start van de competitie 2014 organiseert de Hazenkamp clinics voor geïnteresseerde jeugdigen en hun ouders. Voor kinderen van 5-7 jaar (de Beeballers) en kinderen van 7-12 jaar (de pupillen) is de clinic van 11 tot 12.30 uur. Voor kinderen vanaf 12 jaar (de aspiranten) is de clinic van 12.30 tot 14.00 uur. Ouders zijn ook van harte welkom. Vanaf maart, als het weer het toe laat, gaan we weer op het honkbalveld trainen in Staddijk. Als u belangstelling heeft kunt u gewoon binnenlopen in sporthal de Gildekamp en meedoen.

Voor meer informatie: www.hsvdehazenkamp.nl, of neem contact op met Jurgen Stenssen, [email protected].

Cookieinstellingen