Ewijk B3 is de weg kwijt

Tijdens de bekerronde ging het juist de goede weg op met de B3 van Ewijk, echter in de competitie wil het tot nu toe maar niet lukken. Afgelopen zaterdag verloor de B3 terecht van SCE B2 met 0-5, echter de uitslag was wel wat geflatteerd.Eerste helft (0-2)
In het begin van de wedstrijd ging het nog gelijk op. Ewijk kreeg zelfs een tweetal goede mogelijkheden, doch deze troffen geen doel. SCE was nog niet echt gevaarlijk geweest, maar toch lag de bal in de 19e minuut na mistasten in de achterhoede in het Ewijkse doel: 0-1. Tien minuten later mocht de Ewijkse goalie wederom de bal uit het eigen doel halen nadat hij was verschalkt door een mooie geplaatste boogbal: 0-2. In de resterende minuten van de eerste helft kregen beide teams nog mogelijkheden, maar dat veranderde de stand niet.

Tweede helft (0-5)

In de tweede helft kwam Ewijk beter uit de startblokken. Ewijk nam het initiatief en het zou niet onverdiend zijn geweest als Ewijk zou scoren. Echter, als er zelf geen kansen worden gecreëerd danwel kansen worden afmaakt, dan vallen die aan de andere kant binnen. Zo geschiedde ook. Na 15 minuten spelen scoorde SCE de 0-3 en was de wedstrijd gelopen. Ewijk zette hierna ook niet meer aan en SCE kon meer en meer komen. De 0-4 was een buitenspeldoelpunt en de 0-5 was een fraaie, haast onmogelijke, treffer.

SCE boekte dan ook een verdiende overwinning en Ewijk hoopt een keer punten te pakken, zodat de negatieve spiraal kan worden doorbroken.

Tekst/foto’s: Maickel Pouwels /Rudolph Giesberts