Sterk spelend Ewijk B1 verliest van Keizerstad B1

Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft een sterk spelend Ewijk en in de tweede helft een sterker team van Keizerstad.Eerste helft (1-0)
Het was een wedstrijd met 2 gezichten. In de eerste helft een veel sterker Ewijk. Met soms zeer mooi combinatiespel werden vele kansen gecreëerd. Bij balverlies optimale druk, zodat het vooraf sterker verwachte Keizerstad niet of nauwelijks aan voetballen toekwam. Dat het door een benutte penalty slechts 1-0 bij rust was, mag gerust een klein wondertje heten. Het merendeel van de kansen werd niet eens om zeep geholpen. Het was meer een kwestie dat iedereen alles goed deed en dat uiteindelijk de keeper van Keizerstad de ene na de andere mooie redding verrichtte.

Tweede helft (1-3)
De tweede helft gaf een compleet ander beeld. Nu was het Keizerstad dat al vroeg stoorde en Ewijk eigenlijk niet meer aan voetballen deed komen. Uiteindelijk bleek het krachtsverschil toch te groot en eindigde de wedstrijd in 1-3. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Ewijk hier wellicht tegen de kampioen heeft gespeeld en op basis van alleen al de eerste helft kan in ieder geval worden geconcludeerd, dat Ewijk B1 in deze competitie echt wel iets te zoeken heeft. Dit gevoel moeten het team blijven vasthouden.

Verslag/foto’s:d Ivo Beumer/René Jansen