Reconstructie Van Heemstraweg Weurt voor Vierdaagse 2015 af

Gepland is om begin maart 2015 te starten met de werkzaamheden. De werkzaamheden moeten vóór de Vierdaagse van 2015 gereed zijn, waarbij de groenvoorzieningen in het najaar van 2015 aangeplant worden. De tijd tussen het vaststellen van het Defintief Ontwerp en de start van de werkzaamheden wordt gebruikt om het werk voor te bereiden en aan te besteden.De reconstructie heeft als doel om een verkeersveilige oplossing voor de Van Heemstraweg in Weurt te creëren. Ter plaatse komen onder andere vrijliggende fietspaden die voldoen aan snelfietsroute-eisen. Een vriendelijke groene ruimte moet de verkeersdeelnemers automatisch het gevoel geven dat zij binnen de bebouwde kom van Weurt rijden. Het geheel moet meer een geheel maken maken van Weurt noord en -zuid. 

Vanaf het begin van het project heeft een klankbordgroep meegedacht over de plannen. In de laatste fase is er veel gediscussieerd over de plaats van de westelijke komgrens en de groene invulling van de reconstructie. Na de laatste bijeenkomst met de klankbordgroep en een aantal bewoners uit Weurt is de wens om de westelijk komgrens op te schuiven tot voorbij de kruising met de Oude Koningstraat (oost), niet in het Definitief Ontwerp verwerkt. De gemeente motiveert dit o.a. met cijfers dat er sinds de invoering van inhaalverboden, geen ongevallen geregistreerd zijn en dat de aanrijdsnelheid van verkeer vanuit Beuningen verlaagt op termijn, doordat 60 km/u als maximumsnelheid wordt ingesteld.
In verband met de aanpassingen omtrent het groen is, om meer begrip te krijgen voor elkaars argumenten, ter plaatse van de toekomstige reconstructie een overleg geweest met de klankbordgroep, aanwezige bewoners, de gemeente en een bomenexpert. Naar aanleiding van dit overleg is besloten om een deel van de bomen die uit onderhoudsoogpunt gerooid zouden worden, alsnog te laten staan. De gemeente denkt daarmee aan een deel van de wensen van de bewoners en klankbordgroep leden tegemoet  te komen. Deze aanpassing is opgenomen in het beplantingsplan.
Cookieinstellingen