Ewijk B3 nog steeds puntloos

Ewijk B3 wacht in de competitie nog steeds op de eerste punten en staat zodoende onder aan de ranglijst.Voetbalt deze ploeg dan zo slecht? Het antwoord daarop is “nee”.
Nee, de ploeg voetbalt niet slecht echter het ontbreekt de ploeg vaak aan weerbaarheid, inzet en strijd. De ploeg kan behoorlijk voetballen alleen de tegenstander is vaak net een stukje feller, net een stukje sneller en vaak behoorlijk fysieker. Zo ook afgelopen zaterdag tegen Bemmel B3.

Verdiend op 1-0
Na de verliespartijen tegen Roda B1D (0-7; kansloos) en directe concurrenten BOA-jc B2D (4-2; onnodig) en Woezik B3 (2-1; volstrekt tegen de verhouding) traden de jongens thuis aan tegen Bemmel B3, een ploeg die bovenin meedraait. Ewijk speelde de eerste helft goed voetbal en kreeg de ook de meeste kansen. Bemmel was voetballend wel beter, doch zij konden niet de defensieve muur van Ewijk doorbreken. Ewijk kwam zelfs verdiend op voorsprong na een mooie aanval over rechts die werd afgerond door de spits. Met de rust stond Ewijk dan ook terecht met 1-0 voor.

Verloren door persoonlijke fouten
In de tweede helft begon Ewijk, tegen het op dat moment met tien man spelende Bemmel, veel te slap. Binnen no time stond Bemmel dan ook met 1-2 voor (een vrije trap en een verdedigingsfout). Ewijk dwong in de tweede helft nauwelijks iets af en Bemmel kon door persoonlijke fouten uitlopen naar een 1-4 eindstand.

Het verschil tussen de eerste en tweede helft was deze wedstrijd groot. Het is ook niet te begrijpen. De jongens moeten deze competitiehelft flink door de zure appel heen bijten. Hopelijk worden er gedurende de laatste drie wedstrijden nog wat punten behaald.

Tekst/Foto’s: Maickel Pouwels/ Rudolph Giesberts