Mantelzorgers in het zonnetje gezet

Foto:

De landelijke dag van de Mantelzorg op maandag 10 november ging in de gemeente Beuningen niet onopgemerkt voorbij. 

Er wordt veel zorg verleend door mantelzorgers. Daarom is 10 november uitgeroepen tot de landelijke Dag van de Mantelzorg. Het Steunpunt mantelzorg van Stichting Perspectief (de welzijnsorganisatie in de gemeente Beuningen) organiseert rond deze datum een jaarlijks terugkerende activiteit. Mantelzorgers in de gemeente Beuningen (jong en oud) die werden aangemeld door mensen uit hun omgeving zijn op maandag 10 november verrast met een mooie plant als blijk van waardering voor hun inzet.
Plantjes voor de mantelzorgers
Er zijn ruim 245 planten uitgedeeld. De plant werd dit jaar gesponsord door de Rotaryclub Wijchen-Beuningen- Tweestromenland. Een enthousiaste groep vrijwilligers van Steunpunt Mantelzorg hebben de planten bezorgd. Wethouder Geert Hendriks was één van deze vrijwilligers en nam een paar planten voor zijn rekening. Hij werd binnen uitgenodigd en aan de keukentafel kwamen de verhalen los. De verhalen van mantelzorgers waren indrukwekkend, aldus de wethouder en vrijwilligers.
Theater Boven Water
Naast een plant ontvingen de mantelzorgers een uitnodiging voor een theatervoorstelling op 9 december as om 14.00 uur door ‘Theater Boven Water’. Helaas worden met deze plantenactie niet alle mantelzorgers bereikt. Kent u een mantelzorger waarvan u vindt dat hij/zij als waardering een bloemetje verdient? Wees er dan volgend jaar snel bij en meld hem/haar aan bij Steunpunt Mantelzorg van Stichting Perspectief. Alle mantelzorgers van de gemeente Beuningen zijn van harte welkom op 9 december aanstaande bij theater de Molen. Aanmelden is noodzakelijk. Voor aanmelding of informatie kunt u terecht bij Stichting Perspectief op nummer 024-6750939.
Cookieinstellingen