Roda’28 start nacompetitie met een overwinning

De eerste nacompetitiewedstrijd voor promotie naar de 4e klasse heeft Roda’28 winnend afgesloten.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er 1 minuut stilte om de vorige week zondag zo plotseling overleden Niels van Kastering, zoon van onze 1steelftal leider René van Kastering te herdenken. Het was een indrukwekkende, respectvolle stilte op het complex. Beide teams speelden een open wedstrijd, het werd dan ook een meer spannend dan een goed voetbalduel, het spel speelde zich vooral veel op het middenveld af. SDZZ was een zeer geroutineerde ploeg met enkele spelers, die op hoog niveau gevoetbald hebben en dat zag je terug in de duels en het gemak waarmede men een bal in bezit kon houden.

Het was Roda’28 dat toch het meest in de aanval was. Helaas waren er niet altijd goed uitgespeelde kansen, al kon Nick Janssen een keer een breed gespeelde bal onderscheppen, maar niet gericht op doel schieten. In de 40e minuut was verdediger Joris van Rijn ver doorgedrongen in de Roda’28 aanval. Hij gaf een scherpe voorzet in het doelgebied van SDZZ, er was niet direct een Roda’28 speler in de buurt, maar een SDZZ verdediger raakte de bal verkeerd en deze belandde in het doel, waardoor Roda’28 net voor rust op voorsprong kwam.

Met deze stand brak de rust aan en in de 2e helft ging Roda’28 nog energieker te werk om de voorsprong te vergroten. Hiervoor waren er diverse mogelijkheden, maar helaas ging de bal net langs het SDZZ doel of de SDZZ doelman stond zijn mannetje. In de 53e minuut kopte Nick Janssen uit een voorzet van Marijn van Kraaij de bal net naast. In de 62e minuut was er een hard schot van Pim Tromp, helaas recht op de SDZZ keeper af, die de bal goed klem pakte.In de 65e minuut een goede pass van Joris van Rijn op Nick Janssen, die schoot weliswaar direct en hard op doel, maar de bal ging net voorlangs. In de 70e minuut was er een snelle uittrap van keeper Martijn op Pim Tromp, die zijn tegenstander eruit liep. Pim gaf een goede voorzet op de naar binnen gekomen Marijn van Kraaij, maar die kopte net langs het doel. Ook SDZZ kreeg een paar mogelijkheden, waarbij Roda’28 doelman Martijn Teuwsen enkele uitstekende reddingen moest verrichten om zijn doel schoon te houden. Hij deed dit met verve.

In het verdere verloop van de wedstrijd vonden beide teams het belangrijk om geen tegendoelpunten meer te krijgen. Roda’28 probeerde nog met enkele wissels het tij te keren, maar de score van 1 – 0 bleef staan.

Hemelvaartsdag donderdag 25 mei wordt om 14.00 uur op sportpark de Grientsche Poort in Zevenaar de returnwedstrijd gespeeld. Voor spelers en supporters is een bus georganiseerd, die om 12.00 uur vertrekt vanaf de Boshof. Supporters, die met deze bus mee willen, dienen zich bij voorkeur via e-mail aan te melden bij Sjaak Gerrits, [email protected]. Ze adviseren je aan te melden, want vol is vol.