Rapper Poke traint bij Speijers Sports

Foto:

Resinjo Wijngaarde, beter bekend als Poke a.k.a. Pokro is een van Nederlands’ hotste rappers. Poke Pokro traint sinds afgelopen juni vier keer per week bij Speijers Sports onder begeleiding van personal trainer en eigenaar Remo Speijers. Wil jij weten waarom Poke bij Speijers Sports traint, wat zijn doelen zijn en wat hem motiveert? Zij vroegen het hem!

Wie is Poke?

“Ik ben Resinjo, 29 jaar, woon in Cuijk en ik ben actief als rapper en producer in de muziekindustrie. Daarnaast ben ik huisman en vader van drie kinderen. Qua muziek ben ik vooral actief in de hiphop en RnB scene, maar door mijn samenwerking met Gerard Joling voor het nummer “We Gaan Raket Nu” nu ook een beetje in de Nederlandse muziek, haha. Ik vind het superleuk dat mijn doelgroep daardoor steeds breder wordt, ik meer mensen aanspreek en goed laat voelen met mijn muziek.

Hoe heb je Speijers Sports leren kennen?

“Ik ben hier terechtgekomen via mijn vriend Mike Dalhuisen, die ook een goeie vriend van Remo is. Mike is een professioneel ijshockeyer en speelt momenteel in Slowakije. Buiten zijn seizoen om traint hij altijd bij Speijers Sports en hij nam me een keertje mee. Toen ik hier begon met trainen voelde ik me gelijk op m’n gemak. Er is veel ruimte en je hebt hier veel meer vrijheid dan bij andere sportscholen. Daarnaast ziet het er ook echt heel vet uit, en niet zo saai en steriel als bij andere gym’s. Ik voelde me hier gelijk thuis.”

Waarom train je graag bij Speijers Sports?

“Bij Speijers Sports werd ik gelijk vriendelijk benaderd en werd er echt naar mijn persoonlijke doelen gekeken. Je merkt dat hier echt alleen maar professionals werken. Ik voel me vrij om hier te doen wat ik wil en ik voel me goed. En ik krijg echt goeie begeleiding en wordt iedere training uitgedaagd. Dat voelt echt lekker man.”

Wat is je trainingsdoel?

“Als artiest wil ik graag sexiness uitstralen en er aantrekkelijk uitzien. Maar dat wil iedereen toch? Daarnaast helpt Remo me niet alleen met trainen, maar ook met het plannen van rust, slaap en de juiste voeding. Zo werken we echt aan een gezonde levensstijl op lange termijn en zijn we niet alleen maar een beetje aan het pompen, al moet ik toegeven dat ik chest en rug trainen toch wel het lekkerst vind, haha. Daar zie ik ook snel vooruitgang en hoef ik relatief niet veel voor te doen om de spieren te kunnen tellen. Maar goed, het gaat natuurlijk om het geheel en alles moet wel in verhouding zijn.”

Waarom lukte het je niet eerder om je trainingsdoelen te bereiken?

“Ik trainde vroeger altijd alleen en ik had vaak geen zin. Ik miste iemand die me pushte en tegen me zei “kom op, je kan best nog even.” Ik ging toen altijd tot mijn grens, maar nooit erover. Je begint met goeie moed, je gaat 1x per week maar dat wordt snel minder. Daarna ga je een keer niet en dan helemaal niet meer.”

Hoe gaat het trainen tot nu toe?

“Remo houdt me echt scherp. Ik vind rust pakken en goed blijven eten bijvoorbeeld nog echt lastig. Soms ben je zo druk, dan vergeet je dat en dat merk ik dan ook gelijk aan m’n energie. Ook als ik slecht of te kort slaap, merk ik dat gelijk tijdens het trainen. Wat betreft de trainingen zelf, natuurlijk is het zwaar. Maar als je resultaat ziet, maakt dat het echt de moeite waard. Wat ik trouwens haat is benen trainen. Daar word ik echt een beetje duizelig van, haha, maar dat is ook het deel van mijn lichaam dat nog het meeste werk nodig heeft. Met een personal trainer zoals Remo, dan ga je daar gewoon voor terwijl ik het vroeger dan liever oversloeg. Hij geeft me het gevoel dat niks onmogelijk is en ik alles kan bereiken als je er maar in gelooft en ervoor wil gaan. Die power heeft hij mij gegeven, om die grens over te gaan.”

Welke resultaten merk je nu al?

“Het geeft me echt een kick dat je het harde werk al zo snel terugziet. Ik zie er echt goed uit man. Ik heb meer energie, ik ben zelfverzekerder geworden en zelfs beter in seks, haha. Doordat je ook aan je voeding en je rust werkt, merk ik dat ik scherper uit m’n ogen kijk en minder moe ben. Ik zie er ook gewoon scherper uit. Kleren staan me beter, ik ben steeds actiever en dat helpt me bijvoorbeeld ook op zakelijk gebied.”

Cheat je wel eens tijdens een training?

“Jawel, haha. Soms als het net niet lukt en hij denkt dat ik alle herhalingen al gedaan heb, dan stop ik en denk ik “oké het is wel ff goed zo,” haha. Ik kan ook echt wel echt pissig op hem worden. Ik ben dan bijvoorbeeld net klaar met een setje en dan moet ik alweer door, terwijl hij ziet dat ik al flink buiten adem ben en het maar net red. Ja, dan word ik echt pissig, maar ook wel lekker pissig. Zo van “wacht maar.” Dus dat motiveert me dan eigenlijk ook wel weer, haha.”

Was dit in je eentje ook gelukt?

“Zonder personal trainer had ik dit zeker niet gered. In je eentje begin je goed, maar ik haakte altijd snel weer af. Het gevoel is in je eentje niet hetzelfde en je pusht jezelf zelden tot het uiterste. Tijdens de trainingen praten we heel veel. De gesprekken gaan over de doelstellingen en resultaten en we bespreken stap voor stap wat ik moet doen om zo snel mogelijk vooruitgang te boeken. En alles wat hij zegt klopt eigenlijk. Hoe ik eet, hoe ik train, de rust die ik moet nemen. De resultaten die hij me belooft, zie ik ook echt terug. Dus hij geeft de push, de voeding en de mindset, alles in één. Remo is voor mij iemand die me op al die vlakken begeleidt. Dat is heel fijn en werkt makkelijk.”

Waar ga je de komende tijd naartoe werken?

Ik ben al echt tevreden met de resultaten tot nu toe maar het lijkt ook alsof je doelen steeds veranderen. Als je eenmaal serieus begonnen bent met trainen en je ziet duidelijk verschil, dan werkt het verslavend en wil je steeds maar weer door en steeds beter en beter worden. Maar als ik kijk naar wat ik voor mezelf echt wil bereiken, dan is dat nu voornamelijk fitter en atletischer worden en niet per se groter. Gewoon lekker zijn, een goeie uitstraling en toch een beetje je spieren en de blokjes kunnen tellen, haha. En ik wil ook graag andere mensen inspireren om ook iets met hun lichaam, mindset en gezondheid te gaan doen. Ik merk dat ik voor veel fans een voorbeeldfunctie heb en ik hoop dat ik ze hiermee ook kan laten zien hoe belangrijk sporten en gezond leven voor je is. Ik krijg ook veel DM’s en vragen over waar ik train en met wie. Ik kan natuurlijk niet op alles reageren maar hoop wel dat mijn fans mijn posts zien en daardoor geïnspireerd raken.”

Wanneer kunnen we je resultaten aanschouwen?

“Een van de redenen dat ik nu zo hard aan het trainen ben is omdat ik volgende week dinsdag een fotoshoot heb voor de cover van mijn nieuwe EP. Daarop wil ik laten zien hoe hard ik gewerkt heb en daar wil ik natuurlijk ook gewoon aantrekkelijk op staan, haha. Nog even wachten dus, maar het wordt sowieso een sexy EP met een sexy cover!”

Wil je Poke Pokro zijn trainingsavontuur bij Speijers Sports blijven volgen? Volg hem op Instagram via @Prins_Poke

Reacties