Stel je mobiel in voor NL-Alert

Vanaf 12 november tot en met 1 december 2014 voert de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid een landelijke publiekscampagne. Doel van de campagne is het publiek bekend te maken met NL-Alert, hoe je NL-Alert kunt instellen op je mobiele telefoon en het aankondigen van het NL-Alert controlebericht.

NL-Alert is een alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In dit bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen.
Hoe werkt NL-Alert?
De overheid zendt een tekstbericht naar de mobiele telefoons in de directe omgeving van een (dreigende) noodsituatie. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met smsberichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. De berichten worden uitgezonden in het gebied waar de noodsituatie zich voordoet. Uw naam en telefoonnummer zijn hiervoor niet nodig en blijven dus onbekend.
In welke situaties zet de overheid NL-Alert in?
NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een dreigende overstroming of noodweer.
Wat moet u doen om NL-Alert te kunnen ontvangen?
Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet u dit nog zelf doen. In de toekomst is NL-Alert standaard beschikbaar op de meeste toestellen die in Nederland worden verkocht. Alle aanbieders van mobiele telefonie in Nederland ondersteunen NL-Alert. Op dit moment kunt u NL-Alert nog niet ontvangen als u verbonden bent met het nieuwe 4G-netwerk. In de loop van 2015 is NL-Alert ook op 4G te ontvangen.
Meer informatie
Kijk op www.nl-alert.nl als u meer wilt weten over NL-Alert of maak gebruik van de instelhulp als u wilt controleren of uw telefoon goed is ingesteld.
Cookieinstellingen