Winssen overhandigt gemeente 700 protesthandtekeningen 

Vanmiddag om 14.00  uur vond de overhandiging plaats van een lijst met 700 handtekeningen van Winssenaren, die tegen de komst zijn van het kunstwerk Anima Mundi op de dijk bij Winssen. De lijst werd in ontvangst genomen door de wethouders Hans Driessen en Piet de Klein.Een groep van zes vertegenwoordigers van de tegenstanders van het kunstwerk uit het kerkdorp Winssen boden de lijst, die als een perkament werd uitgerold, aan op het gemeentehuis.

Volgens de heer R. Burgersdijk is er een groot verzet tegen het kunstwerk.
“De afgelopen twee weken zijn we langs de deur gegaan om handtekeningen te verzamelen tegen de komst van het kunstwerk. Dat heeft geresulteerd in 700 (!) handtekening van mensen van 18 jaar en ouder. Er zijn rond de 1700 stemgerechtigden in Winssen, dus dat is een enorm groot aantal. En dan hebben we nog niet alle straten in Winssen kunnen bezoeken en er waren ook mensen die tegen waren, maar niet met naam genoemd wilden worden.”

“De Kunstcommissie van de gemeente is niet tegen het kunstwerk, maar heeft geen mening over de plek. Er is een massaal verzet en we hopen door het aanbieden van deze lijst  dat de procedure gestopt wordt.”

“Er wordt gesproken over een cadeau van de familie Kortekaas en natuurlijk mag je een gegeven paard niet in de bek kijken. Maar wij willen helemaal geen paard en we willen graag zelf bepalen in welke wei dat paard dan komt te staan. Overigens is er geen sprake van een cadeau, want de familie Kortekaas blijft de eigenaar van Amani Mundi. Winssen stelt een weiland (gratis) ter beschikking.”

Met deze metafoor bestempelde de heer R. Burgersdijk nogmaals hoe gevoelig de kwestie bij de Winssenaren ligt.

De wethouders namen de lijst in ontvangst en Hans Driessen bedankte vervolgens de aanwezigen voor het vele werk dat gedaan is.
“Ik denk niet dat de procedure nu wordt stopgezet, maar het College zal dit zeer zorgvuldig meewegen in de discussie en rekening houden met de belangen en de gevoelens omtrent dit project. We zullen in de Raad zinvol discussiëren om daarna  een wijs besluit te nemen. Ik wil iedereen nogmaals hartelijk danken. Ik ga ermee aan de slag.”

Dit bericht is een Facebook-hoogtepunt 
(meer dan 1.000 bereikte personen op FB)

o4l45q0515rlq18isc0473jhc

o2yz01r1s8ce8ibjjhexrjj4t

v6prasegd51f2rqeyujby1j6j

beux0i00iiexq2n4qgtxpcyj5

Cookieinstellingen