Geen vreugdevuren toegestaan in Beuningen

Foto:

Burgemeester Carol van Eert heeft in een gesprek met bewoners van de wijk Viermorgen in Beuningen duidelijk te verstaan gegeven dat onregelmatigheden tijdens Oud en Nieuw niet gewenst zijn. Er worden in de hele gemeente geen vreugdevuren toegestaan.Dit naar aanleiding van de voorvallen van de afgelopen jaarwisseling. In de gemeente wordt er dit jaar sterk op toegezien dat het ontsteken van vreugdevuren tijdens de jaarwisseling niet gebeurt.

Aangepaste afsteektijden

Dit jaar zijn de afsteektijden voor vuurwerk aangepast. Afsteken mag op 31 december vanaf 18:00 uur tot 1 januari 2:00 uur. Voorheen mocht al vanaf ’s ochtends 10:00 uur begonnen worden maar dat is nu dus pas vanaf 18:00 uur.
De vuurwerkvrije zones blijven gehandhaafd.
Het is ook verboden om vuurwerk af te steken binnen een straal van 100 meter van bejaardentehuizen, verzorgingstehuizen, verpleegtehuizen, dierenasiels en -pensions, gebouwen met rieten daken, brandstofverkoop- en brandstofopslagpunten.
De burgemeester overlegt nog met de hulpdiensten hoe de regel(s) met betrekking tot het afsteken van vuurwerk worden gehandhaafd. Kernboodschap van deze maatregelen is dat burgers ook zelf verantwoording nemen en niet dat het een kat en muisspelletje moet worden.  “Oud en Nieuw moet een feest zijn voor iedereen en geen verdrietige en ergelijke gebeurtenis!”, aldus burgemeester Van Eert.
Dit bericht is een Facebook-hoogtepunt
meer dan 1.000 bereikte personen op FB)

Foto: noppasinw/FreeDigitalPhotos.net


Cookieinstellingen