Veteranen Platform Beuningen

Omdat het Veteranenbeleid in Nederland steeds meer landelijk aandacht krijgt is het idee ontstaan om een Veteranen Platform te starten in de gemeente Beuningen.

Veteranen dag

In 2006 is tijdens de vergaderingen van de commissie 4 en 5 mei van de gemeente Beuningen in gesprekken met de commissieleden Ab Bruisten, Hennie Sibon, Ard van Hulst en Theo Mevis het idee ontstaan, om op de jaarlijkse Landelijke Veteranen-dag, een Veteranen-bijeenkomst in Beuningen te organiseren. Vanaf de eerste keer, in 2007 is deze Veteranen-dag in Beuningen een succes.

Veteranenbijeenkomst Beuningen
In 2008 is gekozen om deze bijeenkomst een week voor de landelijke Veteranen-dag te houden omdat blijkt, dat jongere Veteranen de militaire parade in Den Haag willen meemaken en daarom niet aanwezig kunnen zijn in Beuningen. In 2015, valt de Veteranendag op zaterdag 27 juni en de Veteranenbijeenkomst in Beuningen dus op zaterdag 20 juni.

Veteranen Platform Beuningen
Door de landelijk aandacht voor het Veteranenbeleid is ook het idee ontstaan om een Veteranen Platform te starten.

Doel van dat platform is tweeledig. Enerzijds ondersteunt het bestuur van het platform, waar ook jonge Veteranen in opgenomen zijn alle Veteranen in de gemeente Beuningen. Anderzijds wordt aan de Veteranen in de gemeente gevraagd om het bestuur te ondersteunen en te helpen om dit platform te laten slagen.

Het zichtbare teken van het Veteranenbeleid in de gemeente Beuningen is het Veteranen-monument, dat tegenover het gemeentehuis staat. Het Veteranen-monument is geadopteerd door de Basisschool ‘De Kameleon’ uit Beuningen.

l9gf367erq3hgbg8c6fgadmrn

Beuningse Veteranen kunnen zich aanmelden via de website of via Theo Mevis, via emailadres, [email protected]. Aanmelden kan alleen als men een Veteraan is. De definitie van een Veteraan staat op de website van het Veteranenplatform.

Veteranen Café
Op de planning staat het ‘Veteranen café’. Dit wordt een ontmoetingsplaats, waar oude en jonge Veteranen elkaar één keer per maand ontmoeten en hun ervaringen en verhalen met elkaar kunnen delen. Er zijn in de gemeente 150 geregistreerde Veteranen dus bent u een Veteraan, meldt u dan aan bij het ‘Platform Veteranen Beuningen!’ via het secretariaat: [email protected]

gjlgl1s1qydo3pra3ww5pg5ee
Cookieinstellingen