Laatste fase werkzaamheden Van Heemstraweg

Foto: BNG

Sinds juni 2016 wordt er gewerkt aan de Van Heemstraweg in Beuningen. In twee fases is de weg tussen de ovatonde met de Wilhelminalaan en begraafplaats Haaghove al veiliger gemaakt voor het (fiets)verkeer, is er nieuw asfalt aangebracht en zijn enkele riolen vervangen.

Op maandag 26 september start de laatste fase van het werk aan de Van Heemstraweg en wordt de kruising Schoolstraat/ Klaproosstraat/ parallelweg Van Heemstraweg opnieuw ingericht. Deze kruising is daarom tot en met vrijdag 14 oktober afgesloten.

Er komt een verhoogd kruispuntplateau waardoor de gelijkwaardigheid van het kruispunt duidelijker is en de verkeersveiligheid toeneemt. Ook de vormgeving van de kruising verbetert door het gebruik van gebakken klinkers.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is het kruising volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers hebben wel doorgang. De parallelweg van de Van Heemstraweg is bereikbaar via de wegen Kerkplein en Dorpssingel. Het parkeerterrein op de hoek van de Schoolstraat en Klaproosstraat is toegankelijk vanuit de oostkant van de Klaproosstraat. Verkeer dat vanaf de Van Heemstraweg de Schoolstraat wil inrijden, rijdt om via de Wilhelminalaan/ Haagstraat en de Burgemeester Geradtslaan.

Buslijn 565

Tijdens de werkzaamheden vervalt eindhalte ‘Kerk’ van buurtbuslijn 565. ‘Beatrixplein’ is de vervangende halte. De bus wacht op de parkeerplaats tegenover de halte.

Cookieinstellingen